3.626 vizualizări

Promisiunea despre majorarea pensiilor și dublarea salariilor medicilor, între „veste bună” și context electoral

Igor Dodon a declarat luni, 25 mai, după ședința săptămânală cu prim-ministrul Ion Chicu și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, că salariile angajaților din sistemul de sănătate ar putea fi majorate de două ori în timpul apropiat, iar 2020 ar urma să fie desemnat anul lucrătorului medical. De asemenea, a fost propusă și acordarea unui ajutor unic de 700 de lei pentru toți pensionarii care au o pensie mai mică de 3 000 de lei. Promisiunile s-au transformat rapid în știri, fiind tratate sub diferite unghiuri.

Cotidianul.md a văzut în aceste majorări un subtext electoral, titrând: „În an electoral, Dodon promite dublarea salariilor medicilor și încă 700 de lei pentru pensionari”. În știre, autorii menționează că declarațiile șefului statului vin „cu doar trei luni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale”, programate pentru data de 1 noiembrie. La polul opus, Accent TV a abordat pe site-ul său informația pe un ton triumfalist: „Veste bună pentru angajații medicali. Președintele țării a anunțat că salariile acestora vor fi dublate”. În acest caz, redacția a prezentat noutatea drept un fapt practic împlinit, chiar dacă intențiile sunt abia la etapa de promisiune. Unimedia.info a titrat pe un ton neutru: „(video) Anul 2020 va fi desemnat Anul lucrătorului medical. Salariile angajaților din sistemul de sănătate ar putea fi dublate”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

În an electoral, Dodon promite dublarea salariilor medicilor și încă 700 de lei pentru pensionari

Cu doar trei luni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, președintele Igor Dodon a anunțat că în acest an urmează a fi dublate salariile medicilor, iar pensionarii care primesc sub 3 mii de lei lunar vor beneficia de un ajutor unic de 700 de lei.
cotidianul.md

(video) Anul 2020 va fi desemnat Anul lucrătorului medical. Salariile angajaților din sistemul de sănătate ar putea fi dublate

Anul 2020 va fi declarat Anul lucrătorului Medical, iar salariile angajaților din sistemul de sănătate ar putea fi majorate de două ori în timpul apropiat, a declarat Igor Dodon, după ședința de astăzi cu prim-ministrul și președinta Parlamentului.
unimedia.info

Veste bună pentru angajații medicali. Președintele țării a anunțat că salariile acestora vor fi dublate

Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat că, pe parcursul zilei de astăzi, va semna un decret prin care anul 2020 va fi declarat Anul lucrătorului medical. În contextul acestui an, șeful statului vine și cu propunerea de dublare a salariilor pentru toți lucrătorii medicali.
a-tv.md