4.945 vizualizări

Președintele Igor Dodon și biserica, de la atitudini critice la citate evlavioase

Președintele Igor Dodon s-a aflat luni, 3 iulie, într-o vizită în nordul țării, unde a avut o întrevedere cu Episcopul de Edineț și Briceni. În cadrul întrevederii, Dodon a donat 8000 de manuale de religie pentru clasele I-VII-a, care vor fi repartizate în mai multe școli din regiune. Cunoscându-se predilecția lui Igor Dodon pentru ortodoxie și sprijinul pe care i-l acordă biserica, presa autohtonă nu a trecut cu vederea acest eveniment. Unele instituții media, precum Unimedia.info sau Realitatea.md, au privit critic apropierea șefului statului de fețele bisericești și au notat: „Igor Dodon din nou la sfat” și „Igor Dodon, baie de… preoţi la nordul ţării”. În același timp, A-tv.md (instituție media afiliată PSRM) a formulat un titlu pios: „Dodon: Ortodoxia este piatra de temelie a statalităţii moldoveneşti”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Dodon: Ortodoxia este piatra de temelie a statalităţii moldoveneşti

Președintele Igor Dodon efectuează o vizită în zona de nord a țării, unde urmează să aibă întrevederi atît cu autoritățile locale cît și cu clerul din zona respectivă.
a-tv.md

(VIDEO) Igor Dodon, din nou la sfat cu biserica. S-a văzut la nordul țării cu un sobor format din 100 de preoți

După ce fostul președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova, Alexandru Tănase, afirma că „implicarea cultelor religioase în campania electorală este inadmisibilă”, făcând referire la unii candidați care trebuiau sancționați, președintele Dodon, cel care a câștigat scrutinul prezidențial, calcă pe aceeași greblă și se întâlnește din nou cu un sobor de preoți, peste 100 la număr.
realitatea.md

(stop cadru) Igor Dodon, baie de... preoţi la nordul ţării; Zeci de slujitori ai bisericii i-au cântat „Mulți Ani Trăiască”

Foto: facebook.com/Igor Dodon Igor Dodon se află într-o vizită în nordul țării, unde a avut o întrevedere cu Episcopul de Edineț și Briceni.
unimedia.info