3.936 vizualizări

Președintele Igor Dodon, în dialog cu presa

În seara zilei de marți, 24 ianuarie, președintele Igor Dodon a invitat jurnaliștii la Reședința de Stat, la o conferință de presă extinsă pe care promite să o  organizeze cu regularitate. Înainte să răspundă la întrebări, Igor Dodon a trecut în revistă acțiunile pe care le-a întreprins în calitate de șef de stat, fără a ezita însă să le prezente într-o lumină exclusiv favorabilă. Știrile apărute după eveniment au fost hârtia de turnesol care a reflectat atitudinea redacțiilor de la Chișinău față de persoana președintelui. Astfel, KP.md a realizat un articol amplu despre poziția categorică a președintelui Dodon referitor la deschiderea biroului NATO la Chișinău și la apropierea de Uniunea Euro-Asiatică (subiecte predilecte pentru electoratul pro-rus). La polul opus, Agora.md a realizat o știre bazată pe întrebarea fotografului Constatin Grigoriță, care a vrut să afle de la președinte „Cum poți să te închini în fața agresorului?” (aluzie la o declarație mai veche a lui Dodon, potrivit căreia  Republica Moldova trebuie să-și ceară scuze de la Transnitria pentru războiul din 1992). Publika.md a preferat să reflecte subiectul alegerilor anticipate, știre în care a fost inclusă și opinia liderului PD, Vlad Plahotniuc, care susține că intenția de a declanșa anticipatele va eșua. Vedeți mai jos selecția de știri.

Президент Молдовы Игорь Додон: Молдаване не должны стать пушечным мясом для НАТО!

Глава государства дал большую пресс-конференцию, в ходе которой ответил на вопросы, касающиеся внутренней и внешней политики республики.
kp.md

VIDEO. Care a fost cea mai bună întrebare adresată lui Dodon la conferință

Cea mai bună întrebare adresată lui Dodon a fost cea a fotografului Constantin Grigoriță, spun internauții.
agora.md

Președintele Igor Dodon vrea să inițieze declanșarea alegerilor parlamentare anticipate (FOTO)

Preşedintele Igor Dodon insistă în continuare pe dizolvarea Parlamentului. Iar pentru că Legea supremă nu îi permite acest lucru, şeful statului vrea extinderea atribuţiilor sale.
publika.md