5.974 vizualizări

Presa și sondajele electorale

La o distanță de doar câteva zile, toamna electorală aduce în atenția publică rezultatele unui nou sondaj de opinie. Este vorba de cercetarea realizată de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova. Autorii acesteia afirmă că favoriți pentru fotoliul de președinte sunt liderul PSRM, Igor Dodon, care ar acumula 33,9% din sufragii, urmat la mare distanță de liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase (12,9%) și de cel al democraților, Marian Lupu (11,8%). Președinta PAS, Maia Sandu, s-ar afla pe poziția a patra,  cu 10,1% din voturi. Rezultatele sondajului a oferit spațiu larg de manevră unor jurnaliști care – intenționat sau mai puțin – au scos în evidență trendul ascendent al anumitor candidați, iar pe alții i-au plasat într-un con de umbră. Titlurile știrilor, inclusiv ale celor de mai jos, au subliniat din start aceste diferențe.

Un nou sondaj arată o scădere mare pentru Maia Sandu și o păstrare a trendului ascendent pentru Marian Lupu

Un nou sondaj de opinie prezentat vineri la Chișinău confirmă concurența strânsă între Andrei Năstase, Marian Lupu și Maia Sandu pentru accederea în turul doi al alegerilor președintelui Republicii Moldova din această toamnă. Sondajul, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, arată o scădere mare pentru Maia Sandu și o păstrare a trendului ascendent în cazul lui Marian Lupu.
hotnews.md

Sondaj: Dodon, aproape de 35%, urmat de Năstase, Lupu și Maia Sandu

Un sondaj făcut de Asociația Sociologilor și Demografilor îl pune în față pe Igor Dodon, urmat de către Andrei Năstase, Marian Lupu și Maia Sandu. Astfel, candidatul PSRM ar urma să acumuleze 33,9%.
agora.md

(SONDAJ) Dodon, lider în cursa pentru președinție; Năstase o devansează pe Maia Sandu

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidențiale, pe prima poziție s-ar situa liderul socialiștilor, Igor Dodon. Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, o devansează pe Maia Sandu, în condițiile în care unul dintre cei doi urmează să retragă din cursă în favoarea celuilalt.
independent.md