3.209 vizualizări

Presa la desemnarea procurorului general: „mărul discordiei” cu „acte în regulă”

Președintele Igor Dodon a semnat vineri, 29 noiembrie, decretul de numire în funcție a noului procuror general, Alexandru Stoianoglo. În urma probei interviului, care s-a desfășurat pe parcursul zilei de ieri, acesta a fost desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) drept câștigător al concursului pentru respectiva poziție. În conformitate cu rezultatele concursului, Alexandru Stoianoglo a acumulat cel mai mare punctaj dintre cei patru candidați preselectați anterior de Ministerul Justiției.

Presa a relatat pas cu pas subiectul, desemnarea procurorului general înscriindu-se în știrile de top ale săptămânii. Sputnik.md a fost printre primii care s-a grăbit să facă publică informația, având ca punct de reper postarea președintelui pe pagina sa de Facebook: „Igor Dodon l-a numit în funcție pe noul procuror general al Republicii Moldova – Foto”. Radio Chișinău a publicat o știre în care citează mai multe surse, oferind publicului o gamă lărgită de opinii și viziuni asupra subiectului dat – „Igor Dodon l-a prezentat pe Alexandr Stoianoglo funcționarilor Procuraturii. Ce spune despre afirmațiile că acesta ar fi un „procuror general convenabil” pentru el”. La aceeași temă, dar cu mai puține surse, Jurnal TV titrează: „Dodon a semnat decretul: Stoianoglo a devenit procuror general cu „acte în regulă””.

Vedeți știrile mai jos.

Igor Dodon l-a numit în funcție pe noul procuror general al Republicii Moldova - Foto

Alexandr Stoianoglo este noul procuror general al Republicii Moldova, numit în funcție prin decret prezidenția vineri, 29 noiembrie. Candidatura lui Stoianoglo i-a fost propusă șefului statului de Consiliul Superior al Procurorilor.
Sputnik.md

Igor Dodon l-a prezentat pe Alexandr Stoianoglo funcționarilor Procuraturii. Ce spune despre afirmațiile că acesta ar fi un „procuror general convenabil” pentru el

Președintele Igor Dodon l-a prezentat cu puțin timp în urmă pe noul procuror general, Alexandr Stoianoglo, funcționarilor instituției pe care o va conduce.
Radio Chisinau

Dodon a semnat decretul: Stoianoglo a devenit procuror general cu „acte în regulă”

Alexandr Stoianoglo a devenit oficial noul procuror general al Republicii Moldova. Igor Dodon a a semnat decretul de numire în funcție a acestuia, propusă joi, 28 noiembrie, de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).
Jurnal TV