4.528 vizualizări

Presa despre vizita oficială a președintelui Erdogan la Chișinău — între ironii pe seama „tandreței” și titluri cu semnul exclamării

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, începe miercuri, 17 octombrie, o vizită de două zile în Republica Moldova. Erdogan va discuta cu mai mulți demnitari moldoveni și va merge în regiunea găgăuză, pentru inaugurarea unor obiective sociale. De asemenea, în timpul vizitei este planificată inaugurarea clădirii Președinției, care a fost reparată cu sprijinul financiar al Turciei. Acest subiect a monopolizat agenda publică. A-tv.md a relatat pe un ton triumfalist despre întâlnirea de la aeroport dintre președinții Igor Dodon și Recep Tayyip Erdogan, titrând cu semnul exclamării că cei doi președinți s-au întâlnit. La polul opus, Jurnal.md a scris pe o notă ironică despre întâlnirea celor doi: „No comment: Dodon și Erdogan, gest plin de tandrețe pe Aeroport // FOTO”. Europalibera.org a informat despre vizita lui Recep Tayyip Erdogan neutru și echidistant.

Встреча президентов Молдовы и Турции состоялась!

Глава молдавского государства Игорь Додон вместе с супругой Галиной встретили в Международном аэропорту Кишинева высоких гостей: президента Турецкой Республики Реджепа Тайипа Эрдогана с супругой Эмине Эрдоган, которые по приглашению главы государства прибыли в Республику Молдова с двухдневным официальным визитом.
a-tv.md

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan începe miercuri o vizită de două zile în Republica Moldova

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan începe miercuri o vizită de două zile în Republica Moldova. Potrivit Moldpres, Erdoğan va avea convorbiri cu omologul său Igor Dodon, cu premierul Pavel Filip și va merge în autonomia găgăuză pentru inaugurarea unor obiective sociale. În timpul vizitei ar urma să fie inaugurată clădirea Președinției, care a fost reparată cu sprijinul financiar al Turciei.
europalibera,org

No comment: Dodon și Erdogan, gest plin de tandrețe pe Aeroport // FOTO

Igor Dodon și Recep Erdogan s-au ținut de mână când s-au întâlnit pe Aeroportul Internațional Chișinău. Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook a lui Dodon.
jurnal.md