4.218 vizualizări

Presa despre un an de guvernare a Cabinetului Filip

Presa de la Chișinău și-a amintit astăzi, 20 ianuarie, de învestirea Guvernului Filip, care a avut loc exact un an în urmă. Mass-media au trecut în revistă realizările, eșecurile și provocările cu care s-a confruntat Cabinetul de miniștri de-a lungul acestor 12 luni. Ce-i drept, fiecare redacție a făcut-o din propria „perspectivă” editorială, motiv din care și abordările din materialele jurnaliștilor au fost destul de diferite. Publika.md a ținut să-i informeze pe oameni, mai cu seamă, despre realizări, apreciind această perioada ca fiind una de „stabilizare și de restabilire a relațiilor cu partenerii extern, precum și marcată de semnarea unui nou acord cu Fondul Monetar Internațional”. La polul opus, Jurnal.md a venit cu critici și subliniat că acest Guvern a fost „învestit în cel mai cinic mod, în timp ce oamenii protestau față de votul acordat de Parlament”. Și Agora.md a făcut o retrospectivă a învestirii Cabinetului Filip care, potrivit lor, dincolo de realizări, eșecuri și criticile ce i-au fost aduse, „cu siguranță va rămâne în istorie ca singurul Executiv învestit la miez de noapte”. Vedeți mai jos selecția de știri.

ACUM LIVE: CEREMONIILE DE INAUGURARE A LUI DONALD TRUMP CA CEL DE AL 45-LEA PREȘEDINTE AL S.U.A. Un an de la învestirea Guvernului Filip: Acord cu FMI, reforme relansate şi stabilitate politică

Astăzi se împlineşte un an de la învestirea Guvernului condus de Pavel Filip. În această perioadă s-a reuşit stabilizarea situaţiei politice din ţară, dar şi restabilirea relaţiilor cu partenerii externi ai Republicii Moldova.
publika.md

VIDEO. Istoria învestirii Cabinetului Filip: Între „Planul B” și jurământ la miez de noapte

Guvernul Filip împlinește astăzi un an de la învestirea în funcție. Dincolo de realizările, eșecurile și criticile adresate Cabinetului, acesta, cu siguranță, va rămâne în istorie ca singurul Executiv învestit la miez de noapte.
agora.md

Acum un an: Învestirea în regim de urgenţă şi pe ascuns a Guvernului Filip, jocul dublu al PSRM, proteste masive la Parlament, emisia Jurnal TV - sistată

Exact acum un an, pe 20 ianuarie 2016, a fost învestit în cel mai cinic mod Guvernul Filip-Plahotniuc.
jurnal.md