4.728 vizualizări

Presa despre decizia Marii Britanii: „A fi sau a nu fi”

Știrea nr. 1 a momentului, de pe întreg mapamondul este, fără îndoială, rezultatul referendumului prin care britanicii au votat pentru ieși­rea țării lor din Uniu­nea Euro­peană. După 43 de ani de apar­te­nență la blo­cul comu­ni­tar, Marea Britanie a optat pentru părăsirea UE cu o diferență de doar câteva procente, 48% contra și 52% pro. Acest eveniment fără precedent a devenit cap de afiș și în presa de la Chișinău. Mai jos găsiți o selecție de știri care relatează despre acest subiect.

Brexit – victoria amară a lui Putin

estea că britanicii au votat pentru retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană i-a șocat pe utilizatorii rețelelor sociale și a provocat o avalanșă de comentarii marcate #Brexit, scrie paginaderusia.ro.
mesaj.md

Marea Britanie va ieși din UE

Marea Bri­ta­nie a votat joi, într-un refe­ren­dum isto­ric, cu un scor de 52% la 48%, pen­tru ieși­rea țării din Uniu­nea Euro­peană după 43 de ani de apar­te­nență la blo­cul comu­ni­tar, notează BBC News pe site-ul său.
zdg.md

Brexit: britanicii au spus „da”, mingea se află în terenul autorităților

La referendumul de joi majoritatea cetățenilor Regatului Unit s-au pronunțat pentru ieșirea țării lor din UE, însă acest rezultat nu are caracter obligatoriu pentru Guvern.
sputnik.md