5.268 vizualizări

Presa cu ochii pe judecătorul Ghenadie Pavliuc

Judecătorul Ghenadie Pavliuc a fost ales marți, 31 ianuarie, în funcția de vicepreşedinte al Judecătoriei Chișinău. Presa a relatat pe larg despre această numire, dovada și numeroasele știri publicate. Când au reflectat subiectul, majoritatea jurnaliștilor s-au referit cu precădere la cariera lui Ghenadie Pavliuc. Reporterii au menționat că el este judecătorul de instrucție ce a emis mai multe ordonanțe în dosare de rezonanță, precum cel al fostului premier Vlad Filat sau cel al primarului de Orhei, Ilan Şor. Dincolo de acest detaliu, titlurile au fost destul de diverse. Astfel, Anticoruptie.md a notat că judecătorul a fost măgulit de unul dintre membrii Consiliului Superior al Magistraturii atunci când s-a ales cu o nouă funcție, Jurnal.md a pus a accent pe cazurile de răsunet din cariera magistratului, iar Ziarulnational.md a scos în evidența legătura de rudenie dintre Ghenadie Pavliuc și democratul Marian Lupu. Vedeți mai jos selecția de știri.

Judecătorul care l-a condamnat pe Filat şi i-a scăpat de puşcărie pe Shor şi Guma, propus de CSM la funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Chişinău

Judecătorul care l-a condamnat pe Filat şi i-a scăpat de puşcărie pe Shor şi Guma, propus de CSM la funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Chişinău
jurnal.md

Ghenadie Pavliuc, ales vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău. Cum a fost măgulit de un membru al CSM

Ghenadie Pavliuc, judecător de instrucţie la Judecătoria sectorului Buiucani, a fost ales marţi, 31 ianuarie, în funcția de vicepreşedinte al Judecătoriei Chișinău. Candidatura acestuia a fost lăudată de unul dintre membrii CSM.
anticoruptie.md

„Ruda” lui Marian Lupu din justiție, AVANSATĂ

Magistratul de la Judecătoria Buiucani a capitalei, Ghenadie Pavliuc, a fost ales astăzi în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii.
ziarulnational.md