3.937 vizualizări

Ping-pongul declarațiilor lui Igor Dodon și Andrian Candu în vizorul presei

Spicherul Andrian Candu a reacționat marți, 25 iulie, printr-o postare pe Facebook, la intenția președintelui Igor Dodon de a-i decora cu distincții de stat pe militarii din trupele de pace ruse și din forțele separatiste transnistrene, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru. Potrivit lui Andrian Candu, prin acest gest, președintele Dodon va încălca Constituția Republicii Moldova de dragul susținerii Moscovei și confundă distincțiile de stat și cadourile protocolare. Majoritatea presei (cu excepția celei afiliate socialiștilor) au reflectat pe larg subiectul, iar fiecare instituție media a selectat anumite replici. Mesaj.md a scos în prim plan reacția președintelui Parlamentului: „Candu ÎL AVERTIZEAZĂ pe Dodon”, „Andrian Candu vine cu o reacție acidă”, pe când Noi.md a dat un titlu grav știrii, menționând: „Candu îl taxează dur pe Dodon”. Unimedia.info a transmis mesajul lui Andrian Candu integral și a inclus informații de backgound. Vedeți mai jos selecția de știri.

Candu ÎL AVERTIZEAZĂ pe Dodon: Ne faceți să credem că șeful statului are prea mule prerogative

Președintele Parlamentului, Andrian Candu vine cu o reacție acidă la adresa președintelui Igor Dodon. Mai mult ca atât Andrian Candu a mai scris că Igor Dodon confundă distincțiile de stat cu cadourile protocolare.
mesaj.md

Candu, către Dodon: Nu ne faceți să credem că șeful statului are prea multe prerogative

Președintele Parlamentului Andrian Candu spune că președintele Igor Dodon are prea multe prerogative și prea mult se aruncă în declarații acide.
unimedia.info

Candu îl taxează dur pe Dodon printr-un mesaj postat pe o fotografie (FOTO)

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, vine cu o reacție dură la informația că președintele Igor Dodon va decora militari ruși din stînga Nistrului.
noi.md