4.594 vizualizări

Ping-pongul Andrian Candu – Maia Sandu, prezentat dintr-o singură sursă

După ce, zilele trecute, spicherul Andrian Candu a prezentat un proiect de lege prin care angajații moldoveni să poată beneficia de tichete de masă ca supliment la salariu, cu titlu de remunerare neimpozitată, astăzi lidera Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, a criticat inițiativa democratului, menționând că ea ridică mai multe semne de întrebare. Președintele Parlamentului a venit imediat cu o replică și acuzat-o pe Maia Sandu de populism. Tot acest ping-pong al declarațiilor s-a produs, tradițional deja pentru comunicarea politică de la noi, pe rețelele de socializare. La fel de tradițional, presa s-a inspirat voios din ele însă, întâmplător sau nu, unii jurnaliști au ezitat să prezinte subiectul din ambele surse. Astfel, Publika.md a realizat o știre exclusiv în baza replicii lui Andrian Candu către lidera PAS, iar Kp.md a prezentat opinia critică a unor internauţi faţă de declaraţiile Maiei Sandu. Totuși, Diez.md a realizat o știre neutră, în care a prezentat declarațiile ambilor politicieni. Vedeți mai jos selecția de știri.

Andrian Candu, către Maia Sandu după ce a contestat tichetele de masă: "Preferați salariul în plic?"

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu vine cu o replică către preşedintele PAS, Maia Sandu. Într-o postare pe Facebook, Sandu critică iniţiativa speakerului privind tichetele de masă declarând că "această inițiativă deschide ușa pentru evaziuni fiscale și este umilitoare pentru cetățeni".
publika.md

Ping pong pe Facebook între Maia Sandu și Andrian Candu. „Nu vreau să o umilesc”

După ce Andrian Candu a prezentat inițiativa legislativă cu privire la tichetele de masă, Maia Sandu vine să critice inițiativa și să menționeze că aceasta ridică mai multe semne de întrebare.
diez.md

Майю Санду раскритиковали ее же сторонники за высказывания о талонах на питание

Пользователи Фэйсбука не согласились с Санду, заявившей, что талоны на питание это унижение
kp.md