3.375 vizualizări

Otrăvirea cu mercur a Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase, relatată prin pamflete și cu ironii

Liderii Blocului electoral ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, au declarat joi, 21 februarie, că în urma unor analize medicale s-a constatat, la ambii, un nivel sporit de metale grele în sânge. Cei doi au menționat că, în cazul dat, „ există suspiciuni rezonabile” că ar fi fost otrăviți cu mercur. „Medicii cu care am discutat au spus că această acumulare nu poate fi explicată în mod natural, deci nu se poate întâmpla în mod natural. Sunt niște suspiciuni”, a afirmat Maia Sandu. La rândul său, Andrei Năstase a acuzat guvernarea că i-ar „dori morți”. Declarațiile celor au doi au ajuns subiect de știre, doar că informația a fost suspusă interpretărilor și ironiilor. Portalul Moldova24.info nu a relatat despre acest subiect, în schimb, a făcut o știre cu reacția deputatului PDM Sergiu Sârbu la acuzațiile liderilor ACUM: „Sergiu Sîrbu, despre „metalele grele” din organismele Maiei Sandu şi Andrei Năstase: Cei doi sunt penibili şi intoxică populaţia cu minciuni”. Telegraph.md a tratat subiectul pe o notă ironică și care poate cu ușurintă să semene confuzie in public: „În premieră mondială, Andrei Năstase și Maia Sandu au rămas însărcinați cu mercur!”. Acest material induce în eroare, întrucât este prezentat drept o știre, dar apare la rubrica „Editorial”, iar la finalul textului aflăm că de fapt este un pamflet. Protv.md a relatat neutru și echilibrat, în material regăsindu-se atât opinia liderilor Blocului ACUM, cât și cea a democraților (acuzați că s-ar face vinovați de otrăvirea Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase). Vedeți mai jos selecția de știri.

Sergiu Sîrbu, despre “metalele grele” din organismele Maiei Sandu şi Andrei Năstase: Cei doi sunt penibili şi intoxică populaţia cu minciuni

Deputatul PDM Sergiu Sîrbu îi ia peste picior pe liderii binomului PAS-PPDA, Maia Sandu şi Andrei Năstase, care au declarat că au găsit „metale grele” în ei.
moldova24.info

Maia Sandu si Andrei Nastase spun ca au fost otraviti: "Suntem tinta unor atacuri miselesti din partea acestei guvernari care ne doreste morti"

Maia Sandu si Andrei Nastase au declarat astazi ca au fost intoxicati cu mercur. Acestia dau vina pe democrati. Purtatorul de cuvant al PD neaga acuzatiile.
protv.md

În premieră mondială, Andrei Năstase și Maia Sandu au rămas însărcinați cu mercur!

O adevărată minune electorală s-a produs în Republica Moldova. În speranța că intrați în Parlament, fracțiunea lor se va mări în mod natural, Maia Sandu și Năstase s-au lăsat însărcinați cu mercur.
telegraph.md