3.502 vizualizări

Optimiști sau nu prea? Cum a relatat presa despre mulțimea de oameni prezentă la mitingul de duminică al PDM din centrul Chișinăului

Mitingul Partidului Democrat, intitulat „Adunarea Națională PDM – Pentru Moldova”, care a avut loc duminică, 21 octombrie, a adunat în centrul capitalei, potrivit organizatorilor, 100 de mii de oameni veniți din toate colțurile țările. Diverși membri și simpatizanți ai PDM au ținut discursuri pe scenă, iar la final a fost votată o declarație prin care formațiunea își asumă să asigure bunăstarea și să implementeze reformele începute. Publika TV (postul care a transmis în direct adunarea PDM) a realizat mai multe știri de la eveniment, iar una dintre ele se referă la opinia oamenilor despre starea de lucruri din țară. Titlul știrii este mai mult decât sugestiv, formulat pe o tonalitate festivă și care nu lasă loc pentru opinii alternative: „Adunarea Națională „PDM pentru Moldova”: Oamenii spun că au văzut rezultate frumoase şi speră că acestea vor continua”. Și dacă Publika TV a găsit și a vorbit doar cu oameni mulțumiți și recunoscători, la Jurnal.md vedem contrariul. În textul știrii găsim expresiile „mulțimea nu a prea împărtășit entuziasmul vorbitorilor de pe scenă”, „mulțimea a fost anemică și la scandarea sloganelor”, care creionează un tablou diferit de la același eveniment, tonul știrii fiind critic și sceptic. Jurnaliștii de la Protv.md au intervievat și ei mai mulți oameni veniți la adunare, iar abordarea acestei instituții a fost mai echilibrată, întrucât a prezentat atât opinii pro, cât și contra evenimentului organizat de PDM. Vedeți mai jos selecția de știri.

 

Adunarea Națională "PDM pentru Moldova": Oamenii spun că au văzut rezultate frumoase şi speră că acestea vor continua

Oamenii s-au adunat în PMAN pentru a susține partidul de guvernare. Potrivit lor, formaţiunea a demonstrat timp de trei ani că poate și vrea să schimbe lucrurile în ţară.
publika.md

Ce spun oamenii, care au venit la manifestia democratilor din PMAN: "Nu am putut sa nu venim, ne-au amenintat si au spus ca daca nu venim ne da afara", "Nu avem bani pentru o paine. Am venit cu speranta ca va fi mai bine" - VIDEO

O mare adunare nationala a democratilor, cu o multime de oameni adusi, organizat, cu autocarele. Partidul de la guvernare a ocupat ieri centrul capitalei si a paralizat drumuri intregi ca sa-si sonorizeze reusitele si sa faca promisiuni ce pareau a fi electorale.
protv.md

Atmosfera din timpul manifestației PD: Scandări anemice și aplauze mai mult de pe scenă // VIDEO

Mulțimea adunată astăzi de PD în Piața Marii Adunări Naționale nu a prea împărtășit entuziasmul vorbitorilor de pe scenă.
jurnal.md