3.658 vizualizări

O analiză a Asociației Promo-Lex, în vizorul presei

Într-o analiză publicată marți, 8 august, de Asociația Promo-Lex se arată că intenția președintelui Igor Dodon de a-i decora pe militarii transnistreni și pacificatorii ruși reprezintă „o sfidare a normelor juridice în vigoare și  „o provocare la adresa victimelor războiului din 1992”. O bună parte a instituțiilor media au relatat despre analiza Promo-Lex. Astfel, Mesaj.md a recurs la sintagme peiorative, gen:  „Dodon, făcut praf; Publika.md a scos în prim-plan faptul că „preşedintele Igor Dodon încalcă grav Constituția Moldovei”, iar Unimedia.info a notat că „decorarea paramilitarilor transnistreni și pacificatori ruși știrbește și subminează suveranitatea și inviolabilitatea RM”. Presa afiliată Partidului Socialiștilor s-a abținut să scrie despre această analiză. Vedeți mai jos selecția de știri.

Dodon, FĂCUT PRAF pentru intenția de a decora militarii ruși: O sfidare a normelor juridice

Intenția președintelui Igor Dodon de a-i decora pe militarii transnistreni și pacificatorii ruși, nu poate fi fundamentată juridic, iar gestul său poate fi tratat de o bună parte a populației drept o provocare la adresa victimelor războiului din 1992 și o sfidare a normelor juridice în vigoare, se arată într-o analiză realizată de Asociația Promo-LEX.
mesaj.md

Promo-Lex: Dorința președintelui Dodon de a decora paramilitarii transnistreni și pacificatori ruși știrbește și subminează suveranitatea și inviolabilitatea RM

Președintele Igor Dodon anunţa, la 22 iulie curent, că este gata să confere „distincţii de stat militarilor moldoveni, transnistreni dacă vor dori, şi pacificatorilor ruşi cu ocazia a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii”.
unimedia.info

Promo-LEX: Preşedintele Igor Dodon ÎNCALCĂ GRAV Constituţia Moldovei

Intenția președintelui Igor Dodon de a decora paramilitarii transnistreni și pacificatorii ruși încalcă grav Constituția Moldovei. Dorința șefului statului subminează suveranitatea și inviolabilitatea țării noastre.
publika.md