4.079 vizualizări

Note ironice sau triumfaliste în relatările presei despre negocierile post-electorale

Epopeea negocierilor post-electorale a continuat și în dimineața zilei de 7 iunie, când reprezentanții Blocului ACUM i-au așteptat în zadar la Parlament pe negociatorii din partea PSRM. Gestul celor de la Partidul Socialiștilor a fost mediatizat pe larg de presă, însă unele media au schimbat accentele.

Astfel, Mesaj.md a titrat pe o notă ironică: „Lăsaţi cu OCHII ÎN SOARE! Socialiștii n-au venit la întâlnirea cu PAS și PPDA”. Și dacă Mesaj.md a pus accent pe perdanții din cadrul negocierilor, care  erau cei de la PAS și PPDA, atunci KP.md i-a scos în prim-plan pe decidenții și „salvatorii” acestui proces, adică membrii PSRM: „De-am ajunge până luni: În Moldova se așteaptă cel mai fierbinte weekend politic – socialiștii vor decide sau Parlamentul va fi dizolvat”. TV8.md a publicat o știre realizată pe un ton neutru și fără a recurge la judecăți de valoare: „PSRM nu a venit la discuții cu Blocul ACUM”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Lăsaţi cu OCHII ÎN SOARE! Socialiștii n-au venit la întâlnirea cu PAS și PPDA

PAS și PPDA au chemat socialiștii la o întâlnire astăzi la Parlament, la 8:30, ca să discute despre condiții pentru formarea unei majorități, scrie timpul.md.
mesaj.md

PSRM nu a venit la discuții cu blocul ACUM

Membrii Patidului Socialiștilor nu au venit în această dimineață la întâlnirea cu reprezentanții Blocului ACUM. Aceștia erau așteptați de la ora 08:30 la Parlament.
tv8.md

Дожить бы до понедельника: Молдову ожидает самый горячий политический уик-энд – социалисты сделают выбор или парламент распустят

3 наивных вопроса о том, какой дорогой в течение ближайших часов пойдут молдавские политики.
kp.md