5.832 vizualizări

Moțiunea de cenzură și lipsa de echidistanță jurnalistică

Un grup de 37 de deputați, reprezentanţi ai trei grupuri parlamentare, au semnat marți, 27 septembrie, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Pavel Filip. Moțiunea a fost înaintată de 24 de legislatori socialiști care, la rândul lor, au fost susținuţi de cinci deputați din PCRM și opt din PLDM. Pe parcursul zilei, presa de la Chișinău a relatat din plin despre acest eveniment de actualitate politică, însă nu a renunțat la interpretări jurnalistice și a dat dovadă de lipsă de echidistanță. Drept dovadă vă oferim o selecție de știri la subiect.

PLDM vrea să demită Guvernul care a identificat soluții la problemele pe care le-au creat liberal-democrații

Deși PLDM a anunțat că va susține moțiunea împotriva guvernuui pentru asumarea răspunderii pe un pachet de legi, executivul a fost obligat să adopte o bună parte din acestea anume din cauza activității "fructuoase" a guvernelor PLDM.
hotnews.md

PSRM, PCRM și PLDM își unesc eforturile și înaintează o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip. ”Nici până azi nu cunoaștem unde au dispărut banii alocați de Guvern” - VIDEO

După ce Guvernul și-a asumat în fața Parlamentului un pachet de legi, printre care cel care prevede că miliardul de dolari furat din cele trei bănci - Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank să fie reîntors de către cetăţeni, deputații socialiști inițiază o moțiune de cenzură. Aceștia au făcut un apel și către PCRM și PLDM ca să semneze pentru inițierea moțiunii.
realitatea.md

Moțiune de cenzură: Guvernul Filip ar putea să cadă înainte de prezidențiale

Aproape jumătate dintre deputații din Parlamentul republicii Moldova au semnat pentru moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului de miniștri condus de premierul Pavel Filip.
sputnik.md