6.582 vizualizări

Mesajul PAS, între nepărtinire și judecăți de valoare

Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, a venit joi, 23 iunie, cu un apel prin care solicită Legislativului să verifice modul în care sunt utilizați banii din creditul de urgenţă acordat de BNM sub garanţia Guvernului, pentru salvarea celor trei bănci aflate în dificultate, înainte ca Parlamentul să aprobe convertirea acestuia în datorie de stat. Acest anunț a devenit un subiect predilect pentru jurnaliștii din Chișinău care, însă, nu s-au sinchisit să-l nuanțeze în funcție de preferințe și politici editoriale.

Modul jenant în care Maia Sandu încearcă să se spele de faptul că a aprobat garanțiile BNM pentru BEM

PAS-ul Maiei Sandu, fostul ministru al Educației, a cerut autorităților să investigheze modul în care Banca Centrală a utilizat creditele eliberate sub garanția Guvernului, solicitarea fiind făcută în contextul dezbaterilor privind proiectul de lege cu privire la convertirea garanţiilor în datorie de stat. Asta în condițiile în care și Maia Sandu, ca membru al Guvernului, votase, în 2015, pentru acordarea unor împurmuturi BNM.
puterea.info

Maia Sandu cere lumină în cazul garanțiilor care urmează să devină datorii de stat

Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, a venit cu un apel către autorități prin care solicită ca înainte de a adopta proiectul de lege cu privire la convertirea garanţiilor în datorie de stat, Legislativul să verifice modul în care BNM a utilizat creditele eliberate sub aceste garanții.
agora.md

Populism înainte de prezidenţiale. Maia Sandu cere lumină în cazul garanțiilor BNM pe care chiar ea le-a aprobat

Fostul ministru al Educaţiei şi actual preşedinte al formaţiunii PAS, Maia Sandu, cere autorităţilor să investigheze corectitudinea utilizării banilor din creditul de urgenţă acordat de BNM sub garanţia Guvernului înainte ca Parlamentul să fie aprobe convertirea acestuia în datorie de stat.
publika.md