3.456 vizualizări

La 101 ani distanță de la Revoluția Bolșevică: nostalgie sau o nouă revoluție?

Cu ocazia celor 101 de la Revoluția bolșevică, membrii și simpatizanții PCRM au depus miercuri, 7 noiembrie, flori la monumentul lui Lenin. Tot astăzi, Comitetul Central al PCRM a lansat un apel către cetățenii țării în legătură cu această aniversare. Subiectul a fost mediatizat modest de către presa de la Chișinău. Totuși, au fost abordări diferite. KP.md a pedalat pe nostalgia vremurilor de altă dată și a realizat un material amplu, în care s-au regăsit opiniile fostului președinte Chiril Lucinschi și a jurnalisului Vladimir Novosadiuc. Oficial.md a atras mai multă atenție apelului comuniștilor decât aniversării din calendar și a titrat: „PCRM: În februarie 2019, poporul are șansa istorică de a realiza o nouă revoluție”. Protv.md a realizat un reportaj de la Moldexpo, unde s-au regăsit opiniile mai multor persoane nostalgice după timpurile de odinioară, dar și a unor tineri. Reportajul, totuși, este unul echilibrat, în care s-au regăsit voci atât pro, cât și contra, dar și date istorice. Vedeți mai jos selecția de știri.

Парады в советской Молдавии: К 7 ноября в магазинах выкидывали дефицит, а пьяных не забирали в милицию

«Комсомолка» узнала, как проходили ноябрьские демонстрации в МССР.
kp.md

Comunistii au marcat 101 ani de la revolutia din octombrie. Membrii PCRM au depus flori la monumentul lui Lenin - GALERIE FOTO/VIDEO

Comunistii au sarbatorit astazi langa monumentul lui Lenin de la Moldexpo 101 de ani de la Revolutia Bolsevica. Acestia au depus flori, au depanat amintiri, iar ulterior s-au apucat sa repare monumentul lui Lenin.
protv.md

PCRM: În februarie 2019, poporul are șansa istorică de a realiza o nouă revoluție

Membrii și simpatizanții Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) au sărbătorit, astăzi, cea de-a 101-a aniversare a Marii Revoluții Socialiste din octombrie, informează Oficial.
oficial.md