3.363 vizualizări

Ironii și nuanțări pe seama anunțului făcut de liderii Blocului ACUM

Blocul electoral ACUM a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă susținută la 12 martie, că nu va face alianțe cu Partidul Socialiștilor, cu Partidul Democrat și cu Partidul Șor, care au intrat în Parlament în urma scrutinului din 24 februarie și pe care le consideră ca fiind „partide oligarhice și anti-europene”. De asemenea, liderii Blocului ACUM au venit cu un apel către noii deputați, pe care îi îndeamnă să-și dea votul pentru un set de legi ce vizează eliberarea instituțiilor statului de sub controlul grupării Plahotniuc. Presa a relatat nuanțat despre anunțul făcut de liderii ACUM. Timpul.md a apelat la judecăți de valoare și la ironie în știrea despre intențiile post-electorale ale Blocului ACUM: „Năstase și Sandu îl imită pe Plahotniuc și spun că fac alianță doar cu cetățenii”. Jurnal.md a pus accent pe pachetul de legi și acte legislative privind dezoligarhizarea statului. Europalibera.org a ales calea de mijloc și stilul neutru de abordare: „Blocul ACUM și-a reiterat angajamentul de a nu face alianțe cu „partidele oligarhice și anti-europene” – PD, PSRM și Partidul Șor”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Năstase și Sandu îl imită pe Plahotniuc și spun că fac alianță doar cu cetățenii

Liderii blocului ACUM îl imită pe președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc și anunță că vor face parteneriat doar cu cetățenii Republicii Moldova.
timpul.md

Blocul ACUM și-a reiterat angajamentul de a nu face alianțe cu „partidele oligarhice și anti-europene” - PD, PSRM și Partidul Șor

Blocul electoral ACUM al opoziției pro-europene din R.Moldova a difuzat o declarație prin care și-a reiterat angajamentele față de alegători de a nu face alianțe cu Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat și cu Partidul Șor, care au intrat în Parlament în urma scrutinului din 24 februarie, și pe care le consideră a fi „partide oligarhice și anti-europene”.
europalibera.org

ACUM nu face coaliție cu PD, PSRM și Șor, dar îndeamnă deputații să voteze setul de legi pentru dezoligarhizarea statului

Blocul ACUM Platforma DA și PAS nu va face coaliție cu partidele antioligarhice și antieuropene din Parlament, dar vine cu un apel către noii deputați să-și dea votul pentru un set de legi ce vizează eliberarea instituțiilor statului de sub controlul grupării Plahotniuc.
jurnal.md