4.688 vizualizări

Învestirea noilor membri ai guvernului, între declarații și „umilințe” pentru președinte

Șapte noi membri ai guvernului Pavel Filip au depus jurământul miercuri, 10 ianuarie. Decretele de numire în funcție au fost semnate de Speakerul Parlamentului, Andrian Candu, care a exercitat în acest caz interimatul funcției de șef al statului, după ce Curtea Constituțională l-a suspendat temporar pe președintele Igor Dodon, care a refuzat în mod repetat să accepte noii membri ai executivului. Presa a reflectat amplu subiectul, iar abordarea, ca de obicei, a fost diferită. Independent.md a punctat înlăturarea președintelui Igor Dodon din procesul decizional: „Dodon, umilit din nou: „Președintele interimar” a numit noii miniștri în Reședința de Stat; Cum arată „noul” Guvern”. A-tv.md, instituție media afiliată Partidului Socialiștilor, a relatat exclusiv poziția lui Dodon despre numirea noilor miniștri, pe care o califică drept „orice răbdare are limite”, iar Europalibera.org a pus accentul pe numirea noilor miniștri, reflectând subiectul neutru și echidistant. Vedeți mai jos selecția de știri.

Dodon, umilit din nou: „Președintele interimar” a numit noii miniștri în Reședința de Stat; Cum arată „noul” Guvern

Guvernul Filip are de astăzi o nouă componență, după ce președintele interimar al Republicii Moldova, Andrian Candu, a învestit în funcție noii miniștri. Se întâmplă după ce Igor Dodon a fost suspendat de Curtea Constituțională, refuzând de două ori învestirea acestora.
independent.md

Noii membri ai guvernului Pavel Filip au depus jurământul

Noii membri ai guvernului Pavel Filip au depus, miercuri, jurământul, imediat după semnarea decretelor de numire de către speakerul parlamentului. Andrian Candu deține interimatul funcției de șef al statului, după ce Curtea Constituțională l-a suspendat temporar pe președintele Igor Dodon care a refuzat în mod repetat să accepte noii membri ai executivului.
europalibera.org

Dodon despre numirea noilor miniștri: Orice răbdare are limite

Președintele Igor Dodon declară că „guvernarea eurounionistă înțelege că se poate menține la putere doar prin abateri grave de la principiile democratice și ale statului de drept”.
a-tv.md