5.130 vizualizări

Întrevederea Mogherini-Filip, cu ecouri și interpretări jurnalistice la Chișinău

Aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu șefa diplomației europene, Federica Mogherini. După cum anunță un comunicat al Guvernului, cei doi oficiali s-au întâlnit la New York, unde în aceste zile are loc Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. Ei au discutat mai multe subiecte referitoare la agenda de reforme și la parcursul european al Republicii Moldova, precum și despre importanța semnării cât mai urgente a unui Acord cu FMI. Presa de la noi a preluat comunicatul, doar că știrile au fost structurate în mod diferit. Unele mass-media au scos în prim-plan progresul european al Moldovei, altele au pedalat pe afirmația lui Mogherini, prin care ea le cere guvernanţilor de la Chişinău să asigure o desfăşurare corectă şi transparentă a alegerilor prezidenţiale. Vedeți mai jos selecția de știri.

Întâlnire la nivel înalt la ONU: Filip şi Mogherini au vorbit despre progresul european al Moldovei

Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Federica Mogherini, vicepreşedinte al Comisiei Europene, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate. Întâlnirea europeană de nivel înalt a avut loc la New York, în marja lucrărilor ONU și a vizat progresul european al Moldovei.
publika.md

Pavel Filip a avut o întrevedere cu Federica Mogherini, la New York

Evoluția raporturilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și semnarea Acordului cu FMI s-au aflat în centrul discuțiilor pe carepremierul Pavel Filip le-a avut la New York, în marja lucrărilor ONU, cu șefa diplomației europene Federica Mogherini.
radiochisinau.md

Federica Mogherini cere guvernanţilor de la Chişinău să asigure o desfăşurare corectă şi transparentă a alegerilor prezidenţiale

Autorităţile de la Chişinău trebuie să asigure o desfăşurare corectă şi transparentă a alegerilor prezidenţiale. Declaraţia aparţine vicepreşedintelui Comisiei Europene, Federica Mogherini, Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate.
jurnal.md