3.171 vizualizări

Între amenajarea curților de locuit și cheltuieli nedeclarate: cum relatează presa despre acțiunile partidelor în preajma campaniei electorale

Deși oficial campania electorală încă nu a început, unele partide politice deja folosesc amenajarea curților blocurilor de locuit drept prilej pentru a-și lustrui imaginea. Aif.md relatează pe un ton elogios despre realizările socialiștilor din Chișinău: „Zis și făcut: socialiștii au ajutat la amenajarea unei curți”. Și Ziarulnational.md relatează pe o notă triumfalistă despre o curte amenajată, doar că de această dată se referă la primăria Orheiului, care desfășoară „Operațiunea Curtea”. Totuși, aceste știri omit să ofere în context informații esențiale despre resursele financiare folosite la aceste lucrări, precum și proveniența lor. Astfel, aceste mass-media mușamalizează o anumită stare de lucruri care prezintă interes pentru opinia publică. Bunăoară, raportul realizat de Asociația Promo-LEX și publicat miercuri, 24 octombrie, atestă că mai multe formațiuni politice de la noi au omis să raporteze cheltuieli în valoare de 12 milioane de lei. O știre realizată de Protv.md prezintă concluziile experților de la Expert-Grup, care semnalează că partidul lui Ilan Șor este lider la capitolul cheltuieli neraportate, urmat de partidul democraților și cel al socialiștilor. Vedeți mai jos selecția de știri.

Сказано – сделано: социалисты помогли благоустроить еще один столичный двор (ФОТО)

Разработанная и предложенная фракцией Партией социалистов специальная программа по благоустройству дворов столицы продолжает успешно внедряться в Кишиневе.
aif.md

Partidul lui Ilan Sor - lider la capitolul cheltuieli neraportate. Peste 8 milioane de lei ar fi cheltuit formatiunea primarului de Orhei in prima jumatate a acestui an. Raport Promo-Lex - VIDEO

Partidul lui Ilan Sor este lider la capitolul cheltuieli neraportate. Peste 8 milioane de lei ar fi cheltuit formatiunea primarului de Orhei in prima jumatate a acestui an, bani pe care nu i-a indicat in raportele financiare prezentate la CEC.
protv.md

FOTO // Primarul de Orhei, Ilan Șor, a mai inaugurat o curte renovată capital, în cadrul Programului „Operațiunea Curtea”

„Proiectele frumoase de infrastructură în municipiul Orhei continuă. O nouă curte proaspăt renovată a fost dată în exploatare în sectorul Vasile Lupu.
ziarulnational.md