3.839 vizualizări

Inițiativa PDM privind modificarea Constituției, între etichetări și ambiguități

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunțat marți, 12 septembrie, după ședința tradițională de la sediul formațiunii, că PDM intenționează să inițieze procedura de modificare a Constituției Republicii Moldova.  Vlad Plahotniuc a precizat că formațiunea sa pledează pentru introducerea în constituție a stipulării, precum că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană. Declarația liderului PDM  a fost preluată instantaneu de presă, care a abordat din unghiuri diferite acest subiect. Portalul Moldnews.md a folosit în repetate rânduri etichetarea „oligarh”, cu referire la Vlad Plahotniuc; Telegraph.md a prezentat, în titlu, inițierea procedurii de modificare a constituției ca pe un fapt împlinit: „Vlad Plahotniuc: Integrarea Europeană va fi stipulată în Constituție! ”. IPN.md a realizat o știre neutră și echilibrată. Vedeți mai jos selecția de știri.

Plahotniuc intenționează să instaureze în Moldova propria ideologie

Oligrahul Vladimir Plahotniuc anunță despre intenția de a modifica Constituția prin introducerea unei referințe în Legea Supremă a țării, potrivit căreia, orientarea strategică a țării este integrarea europeană.
moldnews.md

PDM va iniția procedura de modificare a Constituției

Liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc a anunțat, după ședința tradițională de la sediul formațiunii, că PDM va iniția procedura de modificare a Constituției Republicii Moldova, transmite IPN.
ipn.md

Vlad Plahotniuc: Integrarea Europeană va fi stipulată în Constituție!

Președintele PDM, Vlad Plahotniuc a anunțat că guvernarea va modifica Constituția Republicii Moldova pentru a introduce în textul legii supreme a unei referințe care spune clar că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană.
telegraph.md