3.397 vizualizări

Inițiativa PDM privind introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție: eșec sau căutarea vinovaților?

Inițiativă Partidului Democrat de a include orientarea pro-europeană a țării în Constituţie nu a trecut joi, 18 octombrie, de votul final în Parlament. Amendamentul ar fi avut nevoie de 67 de voturi, însă a fost votat doar de 54 de deputați, întrucât parlamentarii din fracţiunile PLDM şi PL au părăsit sala de şedinţe, iar socialiștii au boicotat votul. Jurnal.md a apreciat votul din Parlament drept „eșec pentru PD”. În același timp, Publika.md a insistat pe așa-zișii „vinovați” care nu au votat și a oferit mai mult spațiu pentru a expune poziția democraților: „PL și PLDM au întors spatele Integrării Europene și au părăsit sala de ședințe a Parlamentului”. Adevărul.md a expus informația neutru și echidistant. Vedeți mai jos selecția de știri.

Eșec pentru PD în intenția de a folosi UE în electorală; Modificarea Constituției, respinsă; Candu anunță referendum

Eșec pentru PD în intenția de a folosi integrarea europeană în campania electorală. Proiectul privind modificarea Constituției, astfel ca sintagma „integrare europeană” să fie inclusă în Legea Supremă, a fost respins.
jurnal.md

Parlamentul nu e reuşit să introducă „integrarea europeană” în Constituţie, după ce PL şi PLDM au părăsit şedinţa: „Au întors spatele integrării europene”

Parlamentul de la Chişinău nu a reuşit joi, 18 octombrie, să adune voturile necesare pentru modificarea Constituţiei prin introducerea sintagmei „integrarea europeană este vectorul de dezvoltare al ţării”. Doar 54 de deputaţi (PDM şi PPEM) au sprijinit iniţiativa.
adevarul.ro

PL și PLDM au întors spatele Integrării Europene și au părăsit sala de ședințe a Parlamentului, împreună cu PCRM și PSRM

PL și PLDM au întors spatele Integrării Europene și au părăsit sala de ședințe a Parlamentului. Aceştia au refuzat să participe la discuţiile privind adoptarea introducerii obiectivului de integrare europeană în Constituție.
publika.md