3.289 vizualizări

Igor Dodon vs Curtea Constituțională – reacții și calificative jurnalistice

După ce Curtea Constituțională a anulat acordul de împrumut cu Federația Rusă, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit în seara zilei de 7 mai cu o reacţie pe pagina sa de Facebook. Şeful statului a calificat decizia Curţii Constituţionale drept una politizată, care „afectează în mod direct salariaţii, pensionarii, sistemul medical, mediul de afaceri, întreaga economie”. Presa nu a ezitat să transmită declarațiile șefului statului la subiect.

Jurnal.md a dat aprecieri și calificative reacției lui Igor Dodon, titrând: „Dodon tună și fulgeră după decizia Curții Constituționale”. De cealaltă parte, Argumentul.info a scos în prim-plan pe lângă criticile aduse Înaltei Curți și pe cele lansate la adresa opoziției: „Dodon vine cu acuzații la adresa Curții Constituționale și amenință opoziția”. TVR Moldova a relatat pe un ton mai detașat: „Reacţia lui Igor Dodon la decizia Curţii Constituţionale privind anularea Acordului de împrumut cu Rusia”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

https://www.jurnal.md/ro/news/3ab328a846082aa7/dodon-tuna-si-fulgera-dupa-decizia-curtii-constitutionale.html

Șeful statului, Igor Dodon, se arată indignat și critică decizia Curții Constituționale de a declara ilegal Acordul privind creditul din Federația Rusă. Potrivit lui Dodon, decizia „afectează în mod direct salariații, pensionarii, sistemul medical în această perioadă creată de pandemia Covid-19”:
jurnal.md

Reacţia lui Igor Dodon la decizia Curţii Constituţionale privind anularea Acordului de împrumut cu Rusia

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a venit cu o reacţie la deczia Curţii Constituţionale privind anularea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă.
tvrmoldova.md

Dodon vine cu acuzații la adresa Curții Constituționale și amenință opoziția

Președintele Igor Dodon declară că „decizia Curții Constituționale de a suspenda suportul financiar pe care Republica Moldova urma să-l primească din Federația Rusă este o lovitură dură aplicată milioanelor de moldoveni care așteptau ajutor din acești bani”.
argumentul.info