5.725 vizualizări

Igor Dodon și Unirea, între amenințări și statalism

După ce mai multe localități din Republica Moldova au votat simbolic unirea cu România, președintele Igor Dodon a declarat joi, 1 februarie, că „Unirea înseamnă război civil”. Această declarație, făcută în cadrul emisiunii „Acces direct” de la NTV Moldova, precum și alte declarații anti-unioniste au devenit subiect de știre pentru mai multe instituții de presă de la noi. Abordarea și calificativele folosite, au făcut, totuși, diferența. Astfel, A-tv.md a scos în prim-plan declarația lui Igor Dodon prin care notează că mai multe localități se opun unirii: „Dodon: Sute de sate vor să adopte declarația în susținerea statalității RM”. Portalul Deschide.md a calificat declarația lui Igor Dodon drept amenințătoare: „Dodon amenință!/ ”Unirea înseamnă război civil”. Unimedia.info s-a detașat de calificative și sintagme expresive, titrând neutru: (video) Igor Dodon: „Unirea – înseamnă război civil”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Dodon: Sute de sate vor să adopte declarația în susținerea statalității RM

Sute de localități ale Republicii Moldova, planifică să adopte o declarație antiunionistă în susținerea statalității țării noastre. Este vorba despre rezistență a poporului moldovenesc împotriva potențialilor ”lichidatori” ai Moldovei. Declarația a fost făcută de Igor Dodon în cadrul unei emisuni la un post privat de televiziune.
a-tv.md

(video) Igor Dodon: „Unirea - înseamnă război civil”

Președintele Igor Dodon spune că va acționa prin mijloace ilegale, dacă unioniștii o să se „vâre ilegal”. Mai mult, Dodon spune că „Unirea – înseamnă război civil”.
unimedia.info

Dodon amenință! // ”Unirea înseamnă război civil”

Unirea pentru care militează o parte din cetățenii Republicii Moldova înseamnă război civil. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Acces direct" de la postul de televiziune NTV Moldova. Șeful statului susține că va folosi toate căile legale pentru a nu permite lichidarea statalității Republicii Moldova.
deschide.md