3.322 vizualizări

Igor Dodon la cea de-a doua inaugurare a lui Erdoğan, alături de lideri politici mondiali și cu invitații repetate

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat alături de soția sa luni, 9 iulie, la inaugurarea celui de-al doilea mandat al președintelui Turciei, Recep Tayyıp Erdoğan. Într-o postare făcută pe o rețea de socializare, Igor Dodon susține că l-a felicitat pe Erdogan cu această ocazie, i-a mulțumit Turciei pentru sprijinul acordat țării noastre și l-a invitat din nou pe liderul turc să viziteze Republica Moldova la finele lunii august. Postarea de pe Facebook s-a transformat rapid în știre, mai multe portaluri de la noi reflectând acest subiect. Deschide.md a titrat: „Dodon, la învestirea lui Erdogan. Se laudă cu poze alături de premierii Rusiei și Ungariei”. Portalul a interpretat fotografiile lui Igor Dodon, pozând alături de lideri de stat precum Orban sau Medvedev, drept o încercare subtilă de transfer de imagine. Independent.md a pus accentul pe faptul că Igor Dodon l-a mai invitat anterior pe Erdoğan să viziteze țara noastră, dar până acum invitațiile acestuia nu au fost onorate: „Președintele Igor Dodon și-a repetat, a câta oară, invitația președintelui turc de a vizita Moldova, deja în august”. Agora.md, la rândul său, a remarcat că Igor Dodon a stat în primul rând la inaugurarea lui Erdogan: „FOTO. Igor Dodon și soția sa, în primul rând la inaugurarea lui Recep Tayyip Erdogan ca președinte al Turciei”. Vedeți mai jos selecția de știri.

 

Dodon, la învestirea lui Erdogan. Se laudă cu poze alături de premierii Rusiei și Ungariei

Dodon a participat la ceremonia de învestire în funcție a președintelui Recep Tayyıp Erdoğan, reales în această funcție în urma scrutinului car a avut loc în Turcia.
deschide.md

FOTO. Igor Dodon și soția sa, în primul rând la inaugurarea lui Recep Tayyip Erdogan ca președinte al Turciei

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon împreună cu soția sa au participat la inaugurarea președintelui Turciei, Recep Tayyıp Erdoğan. În cadrul ceremoniei, Dodon „a salutat relațiile de bună prietenie stabilite dintre Republica Moldova și Republica Turcia, mulțumind pentru sprijinul acordat”, declară acesta.
agora.md

Președintele Igor Dodon și-a repetat, a câta oară, invitația președintelui turc de a vizita Moldova, deja în august

După ce spunea că va veni imediat după alegerea sa în funcție, apoi în luna mai, după care – decembrie, președintele Igor Dodon și-a repetat invitația către președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, să viziteze Moldova. De această dată, șeful statului l-a chemat pe omologul său turc pentru luna august.
independent.md