3.990 vizualizări

Igor Dodon a ajuns la BAC. Presa se întreabă unde vor ajunge elevii

În ultima vreme – mai în glumă, mai în serios – mai mulți internauți i-au reproșat președintelui Igor Dodon faptul că s-ar ocupa cu ce vrei, mai puțin cu realizarea angajamentelor făcute în timpul campaniei electorale de toamna trecută. Iar unul dintre aceste angajamente viza examenele de BAC, pe care liderul socialiștilor moldoveni le-a blamat mai ales după ce principala sa concurentă în cursa pentru fotoliul prezidențial, Maia Sandu, pe timpul când exercita funcția de ministră a Educației, a pus în aplicare un nou regulament de susținere a acestora. Și iată că joi, 23 martie, a venit și mult-așteptata reacție a instituției prezidențiale. E drept că Igor Dodon nu a îndrăznit să ceară anularea definitivă a examenelor de BAC – totuși, are și el copii la liceu. De aceea, el a anunțat că va insista pe schimbarea formei examenelor, astfel încât de pe liceeni să fie scoasă „presiunea draconică a BAC-ului exagerat de dificil și stresant”, și a propus în acest sens cinci soluții.

Proiectul de reformare a modului în care elevii din Moldova vor absolvi liceul, prezentat de consilierii prezidențiali Corneliu Popovici și Maxim Lebedinschi, a devenit rapid subiect de știre. Și dacă unele redacții s-au focusat pe cele cinci propuneri conținute în document, altele au venit cu reacții ale experților care au fost implicați direct în procesul de învățământ, dar au și identificat greșelile gramaticale comise chiar de cei care consideră Bacalaureatul un stres inutil… Vedeți mai jos câteva dintre știri.

Cu recomandări agramate, Președinția vrea să modifice Codul Educației

Președinția R. Moldova a elaborat o inițiativă de modificare și completare a Codului Educațional. Inițiativa vizează în mod special perspectivele susținerii examenelor de Bacalaureat la absolvirea cursului liceal în R. Moldova. Potrivit Președinției, inițiativa lansată astăzi conține următoarele prevederi...
ZDG.MD

Igor Dodon: De pe liceeni trebuie scoasă presiunea draconică a BAC-ului. Trei propuneri lansate de Preşedinţie

Preşedintele Igor Dodon insistă pe renunțarea la examenele de Bacalaureat sau, cel puțin, pe schimbarea formei acestuia. Potrivit şefului statului, de pe liceeni trebuie scoasă „presiunea draconică a BAC-ului exagerat de dificil și stresant”.
MOLDOVA.ORG

Vicepreședinte PAS, despre inițiativa Președinției privind examenele de BAC: Dublă demonstrație de incompetență

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate Liliana Nicolaescu-Onofrei critică dur inițiativa Președinției de modificare a modalității de susținere a examenelor de Bacalaureat.
UNIMEDIA.INFO