2.901 vizualizări

Fotografia din parc a familiei Dodon, subiect de critici și omisiuni jurnalistice

Președintele Igor Dodon a publicat pe Facebook sâmbătă, 28 martie, o fotografie cu familia sa în timpul unei ieșiri în aer liber, cu mențiunea: „Un pic de respiro și o scurtă plimbare în această perioadă strictă de izolare și carantină”. Șeful statului nu a precizat unde a fost făcută fotografia, dar la scurt timp a șters postarea de pe pagina sa oficială și a păstrat-o doar pe cea personală (unde a publicat-o, din nou, mai târziu). La scurt timp, mai mulți utilizatori ai rețelei de socializare au venit cu mesaje critice.

În timp ce mai multe instituții media care au relatat incidentul au făcut-o pe un ton incisiv, presa afiliată președintelui a trecut cu vederea postarea. Timpul.md a titrat pe o notă critică: „FOTO / DODON sfidează CARANTINA și încurajează moldovenii să IGNORE statul acasă și să iasă cu familia la aer. «Garantul Constituției» a șters comentariile INCOMODE”. Omg.md a păstrat același ton critic și etichetări: „Un nou exemplu de comportament inadecvat din partea lui Igor Dodon”. Newsmaker.md a relatat despre acest incident pe un ton echilibrat, evitând judecățile de valoare: „Cum rămâne cu «stați acasă»? De ce fotografia lui Igor Dodon a provocat indignare pe rețelele de socializare”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

FOTO / DODON sfidează CARANTINA și încurajează moldovenii să IGNORE statul acasă și să iasă cu familia la aer. „Garantul Constituției” a șters comentariile INCOMODE

Șeful de la MAI, Pavel Voicu, afirmă că, în următoarele zile, autoritățile ar putea interzice în general ieșirea din case. Potrivit fostului consilier al lui Dodon, dacă va fi luată o astfel de decizie, cetățenii vor fi nevoiți să completeze o declarație pe proprie răspundere.
timpul.md

Cum rămâne cu „stați acasă” ? De ce fotografia lui Igor Dodon a provocat indignare pe rețelele de socializare

Președintele Igor Dodon a publicat sâmbătă, 28 martie, o fotografie cu familia sa, din timpul unei plimbări în aer liber. Șeful statului nu a precizat unde a fost făcută aceasta. La scurt timp, Igor Dodon a șters postarea de pe pagina sa oficială și a păstrat-o doar pe cea personală (iar apoi a publicat-o din nou). Între timp, rețelele de socializare au fost împânzite de critici în adresa sa.
newsmaker.md

Очередной пример неадекватности Додона

(ФОТО) Занимающий должность президента Игорь Додон подал пример циничной безответственности в условиях жесткого карантина в связи с распространением коронавируса.
omg.md