3.635 vizualizări

Etichetări și comparații în știrile despre activiștii unioniști care au stat două nopți în vama Leuşeni

Celor 34 de activiști unioniști care au stat două nopți în corturi în Vama Albiţa-Leuşeni li s-a permis în seara zilei de 28 august accesul pe teritoriul  Republicii Moldova. Singurul care a primit interdicție este liderul Marşului Unirii, George Simion. Potrivit Poliției de Frontieră, el s-ar fi comportat agresiv și a refuzat să respecte procedurile legale de trecere a frontierei de stat. Unioniștii urmează să ajungă pe 1 septembrie la Chișinău, unde se va încheia Marșul Unirii care a început în iulie de la Alba Iulia. Presa a abordat acest subiect, doar că într-o  manieră diferită. Bloknot-moldova.md a folosit etichetări în text și titlul știrii, ce au conotație negativă: „Gloată de înfometați”, „naționalist român”. Infoprut.ro a văzut în restricțiile Poliției de Frontieră o întoarcere la timpurile când Moldova era condusă de comuniști: „Revenim la epoca Voronin? Ce fac grănicerii Republicii Moldova după ce l-au reținut pe George Simion”. Unimedia.info a adoptat un stil sobru și neutru: „ (video/update) Manifestanții Marșului Centenarului pornesc spre Chișinău. George Simion, care a primit interdicție de a intra în R.M, se întoarce în România”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Толпа «голодающих» унионистов из Румынии прорвалась через границу Молдовы

Колонна унионистов из Румынии после голодовки на границе вошла в Молдову. К сторонникам унири приехал глава Пограничной полиции Фредолин Лекарь. Он попросил их соблюдать закон и правила прохождения границы.
bloknot-moldova.md

(video/update) Manifestanții Marșului Centenarului pornesc spre Chișinău. George Simion, care a primit interdicție de a intra în RM, se întoarce în România

Marșului Centenarului continuă. Manifestanții au primit actele și pornesc spre Chișinău. George Simion, care a primit interdicție de a intra în RM, se întoarce în România, însă spune că va fi prezent în Piața Marii Adunări Naționale la data de 1 septembrie.
unimedia.info

Actualitate Politic Cultural Extern Dosar Opinii Focus Interviu Comunităţi istorice Foto Revenim la epoca Voronin? Ce fac grănicerii Rep. Moldova după ce l-au reținut pe George Simion

În urma protestului spontan din Vama Leușeni, 34 din cei 35 de cetățeni ai României care participă alături de basarabeni în Marșul Centenarului au fost lăsați să treacă vama. Singurul reținut este George Simion, președintele Acțiunii 2012.
infoprut.ro