3.450 vizualizări

Eliminarea serviciului militar obligatoriu, prilej pentru favoruri politice

Marți, 20 martie, Partidul Democrat a anunțat eliminarea serviciului militar obligatoriu în Republica Moldova. Astfel, liderul PD, Vlad Plahotniuc, a spus în cadrul unui briefing că tinerii din R. Moldova nu vor mai fi înrolaţi obligatoriu în serviciul militar, iar locul lor în armată îl vor lua militarii angajaţi prin contract și că reforma va fi demarată în scurt timp de Ministerul Apărării. Acest anunț a devenit una dintre știrile importante de pe agenda zilei. Publika.md a titrat pe o notă gravă, scoțându-l în evidență pe liderul PDM: „Schimbare istorică! Armata obligatorie va fi eliminată! Plahotniuc anunță motivele”. Cotidianul.md în schimb a contextualizat anunțul democraților, punându-l sub auspiciile anului electoral: „Plahotniuc face o nouă promisiune în an electoral: Va fi eliminat serviciul militar obligatoriu”. Moldpres.md a relatat pe un ton neutru și fără a politiza subiectul: „Serviciul militar în R. Moldova nu va mai fi obligatoriu”. Vedeți mai jos selecția de știri.

 

 

Schimbare istorică! Armata obligatorie va fi eliminată! Plahotniuc anunță motivele

Tinerii nu vor mai fi obligaţi să efectueze serviciul militar, declaraţia a fost făcută astăzi de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul şedinţei săptămânale a partidului. Astfel, PDM îşi propune transformarea armatei Republicii Moldova în una profesionistă.
publika.md

Serviciul militar în R. Moldova nu va mai fi obligatoriu

Tinerii din Republica Moldova nu vor mai fi înrolaţi obligatoriu în serviciul militar, iar locul lor în armată îl vor lua militarii angajaţi prin contract. Anunţul a fost făcut astăzi de liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, care a specificat că formaţiunea pe care o conduce va acorda tot sprijinul politic reformei care va fi demarată în scurt timp de Ministerul Apărării.
moldpres.md

Plahotniuc face o nouă promisiune în an electoral: Va fi eliminat serviciul militar obligatoriu

Serviciul militar obligatoriu va fi eliminat în Republica Moldova începând cu anul 2018. O decizie „politică” în acest sens a fost luată marți, în cadrul unei ședințe a Partidului Democrat și a fost anunțată de către Vladimir Plahotniuc.
cotidianul.md