3.619 vizualizări

Ecourile rechemării ambasadorului Andrei Neguță, în vizorul presei

Ambasadorul Moldovei la Moscova, Andrei Neguță, a fost rechemat luni, 18 decembrie, pentru o perioadă nedeterminată, din cauza lipsei unor reacții oficiale rusești la demersurile repetate ale autorităților  de la Chișinău legate de intensificarea cazurilor de hărțuire și intimidare de către autoritățile ruse a oficialităților și oamenilor politici din R. Moldova. La scurt timp, președintele Igor Dodon a venit cu o reacție, în care se arată nemulțumit de decizie și afirmă că această acțiune are loc înaintea vizitei sale planificate la Moscova la invitația lui Putin. Presa de la Chișinău a relatat pe larg despre acest anunț, iar în titluri s-a pus accent pe reacția lui Igor Dodon. Ziarulnational.md a notat că „Igor Dodon este revoltat”,  iar Timpul.md – că „Dodon este supărat foc”. Zdg.md a notat reacția președintelui în titlul știrii fără a da vreo coloratură sau nuanțare. Vedeți mai jos selecția de știri.

ULTIMA ORĂ // Dodon, REVOLTAT de faptul că Ambasadorul Neguță a fost chemat la Chișinău și aduce ACUZAȚII guvernării: „Este o PROVOCARE”

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, este revoltat de faptul că MAEIE a decis să-l cheme la Chișinău pentru consultări pe ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguță. Acesta se scuză în fața Rusiei și aduce acuzații guvernării de la Chișinău, care încearcă „să tensioneze” relațiile cu Moscova.
ziarulnational.md

Reacția lui Igor Dodon la decizia MAEIE de a-l chema la Chişinău pe Ambasadorul R. Moldova la Moscova

Igor Dodon s-a declarat indignat, urmare a deciziei MAEIE de a-l chema la Chişinău pe Ambasadorul R. Moldova la Moscova. Dodon afirmă că această acțiune vine înaintea vizitei sale planificate la Moscova, la invitația lui Putin.
zdg.md

Dodon este supărat foc după ce Ambasadorul R.Moldova de la Moscova a fost rechemat la Chișinău: E o provocare de a submina relațiile cu Rusia

Ministerul Afacerilor Externe a decis chemarea la Chişinău pentru consultări a ambasadorului Republicii Moldova în federația Rusă, Andrei Neguţă, pe o durată nedeterminată.
timpul.md