3.572 vizualizări

Ecoul deciziilor așa-zisului soviet suprem de la Tiraspol, în presa de la Chișinău

Drapelul Rusiei va fi arborat, alături de cel al autoproclamatei republici din stânga Nistrului, în regiunea separatistă transnistreană a Republicii Moldova. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în primă lectură de așa-zisul soviet suprem de la Tiraspol. Potrivit proiectului de lege, schimbarea urmează a fi făcută pentru apropierea regiunii din stânga Nistrului de Rusia, în contextul în care, la așa-zisul referendum din 17 septembrie 2006, populația s-a expus favorabil în privința unirii cu Federația Rusă. Acest subiect a fost văzut diferit de presa de pe cele două maluri ale Nistrului. Astfel, portalul transnistrean Novostipmr.com a relatat pe larg despre intențiile așa-zisului soviet suprem de la Tiraspol, în timp ce la Chișinău decizia a fost tratată ca încă un pas în apropierea Tiraspolului de Moscova. Portalul Evzmd.md a notat că autoritățile de la Chișinău primesc un „mărțișor” de la Tiraspol, pentru că „separatiștii își vor arbora de acum steagul alături de cel al Rusiei pe toate clădirile”, iar Independent.md  a subliniat că „regiunea separatistă Transnistria se apropie tot mai mult de Federația Rusă”. Vedeți mai jos o selecție de știri de pe cele două maluri ale Nistrului.

Drapelul de stat al Rusiei va deveni însemn oficial în Transnistria

Regiunea separatistă Transnistria se apropie tot mai mult de Federația Rusă. Așa-numitele autorități de la Tiraspol vor să oficializeze drapelul rus. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în prima lectură de Sovietul Suprem de la Tiraspol.
independent.md

Trăiască prietenia Dodon-Krasnoselski! „Mărțisor de la Tiraspol: Separatișii își vor arbora de acum steagul alături de cel al Rusiei pe toate clădirile

În timp ce președintele Igor Dodon se întâlnește la recepții la Ambasada Rusiei cu liderii regimului separatist de la Tiraspol, aceștia fac pași tot mai concreți pentru apropierea de Rusiei.
evzmd.md

В ПМР российский триколор будет использоваться наряду с государственным флагом

В ПМР Государственный флаг Российской Федерации будет использоваться наравне с приднестровским. Соответствующую инициативу Правительства поддержал высший законодательный орган республики в первом чтении.
novostimpr.com