4.576 vizualizări

Duelul Sârbu-Grigorciuc, un subiect fierbinte pentru presă

Deputatul PDM Sergiu Sîrbu, care joi, 21 martie, a fost spitalizat în urma unui conflict cu activistul Pavel Grigorciuc, a venit astăzi cu o primă declarație. Membrul PDM susține că a primit o lovitură puternică în cap, despre care crede că a fost aplicată „cu pumnul sau cu un obiect”. Sîrbu a mai scris că se află în continuare sub supravegherea medicilor, pentru că asemenea lovituri pot avea efecte întârziate. Presa a relatat amplu despre acest subiect, dar, ca de obicei, a făcut-o de maniere diferite. Astfel, Voceabasarabiei.md a făcut o știre din opinia unui blogger, care afirmă că organizațiile privind drepturilor omului nu au luat atitudine față de acest caz. În articol s-au regăsit mai multe judecăți de valoare, care au nuanțat subiectul. Portalul Omg.md s-a rezumat la știri ce au reflectat, în mare parte, poziția activistului Pavel Grigorciuc și mai puțin cea a lui Sergiu Sârbu. În timp ce Europalibera.org a tratat subiectul echilibrat, fără a trăda atitudini sau judecăți de valoare. Vedeți mai jos selecția de știri.

Drepturile omului, apărate selectiv. Amnesty International ”nu a observat” agresarea lui Sergiu Sîrbu

Cazul deputatului Sergiu Sîrbu, bătut de recidivistul Pavel Grigorciuc, confirmă partizanatul politic al ONG-urilor care pretind că sunt independente. Acest lucru este scos în evidență de către bloggerul Anatolie Chirilov, citat de portalul actual.md.
voceabasarabiei.md

Sergiu Sîrbu afirmă că a fost lovit puternic în cap de Pavel Grigorciuc

Într-o primă declarație după incidentul de joi dintr-o cafenea din capitală, în urma căruia a fost spitalizat, deputatul PD, Sergiu Sîrbu l-a contrazis pe adversarul său, activistul Pavel Grigorciuc, care recunoscuse că i-a dat o palmă.
europalibera.org

Григорчук задержан полицией за пощечину заместителю Плахотнюка

Гражданский активист Павел Григорчук задержан на 72 часа, в отношении Григорчука возбуждено уголовное дело после того, как он дал пощечину оскорбившему его депутату Сергею Сырбу.
omg.md