3.449 vizualizări

Discursul lui Igor Dodon în Duma de Stat: unii au remarcat „devotamentul” și aplauzele, alții – „minciuna”

Aflat într-o vizită oficială la Moscova, miercuri, 21 noiembrie, președintele Igor Dodon a ținut un discurs în Duma de Stat a Rusiei, prin care a spus că Moldova nu își dorește să adere la Alianța Nod-Atlantică și că limba rusă ar trebui să aibă statut de limbă de comunicare interetnică. Igor Dodon a fost aplaudat în mai multe reprize de către deputații ruși. Vizita moscovită s-a lăsat cu ecouri și la Chișinău. Ziarulnational.md a subliniat în titlul știrii despre minciuna spusă de președinte, care a afirmat că Rusia este principalul investitor, pe când datele statistice arată că întâietatea e deținută de UE: „Igor Dodon, aplaudat de deputații ruși la Moscova: Le-a promis să „APERE” limba rusă din R. Moldova și le-a spus o MINCIUNĂ”. De cealaltă parte, Aif.md a reprodus cu gravitate pasaje întregi din discursul lui Igor Dodon, iar alte declarații le-a citat indirect, rezultând un articol lung și elogios. Europalibera.org a relatat neutru și echidistant despre prestația președintelui la Moscova. Vedeți mai jos selecția de știri.

Igor Dodon, aplaudat de deputații ruși la Moscova: Le-a promis să „APERE” limba rusă din R. Moldova și le-a spus o MINCIUNĂ

Președintele Igor Dodon, aflat într-o nouă vizită la Moscova, a ținut astăzi un discurs în Duma de Stat a Federației Ruse și a fost aplaudat de legislatorii ruși de fiecare dată când făcea promisiuni legate de apărarea intereselor rusești în R. Moldova.
ziarulnational.md

Președintele Igor Dodon a promis la Moscova să apere statutul pe care l-ar avea limba rusă în R. Moldova

Aflat în vizită la Moscova, președintele Igor Dodon a promis să apere statutul pe care l-ar avea limba rusă în Republica Moldova. Într-un discurs rostit în Duma de Stat a Rusiei, Dodon a spus că limba rusă ar avea în Republica Moldova statut de limbă de comunicare interetnică.
europalibera.org

Додон в Госдуме: Россия была, есть и будет стратегическим партнёром Молдовы

Президент Республики Молдова Игорь Додон выступил сегодня, 21 ноября, с трибуны Государственной Думы Российской Федерации. Это первое выступление руководителя Молдовы в Госдуме РФ за 27 лет независимости нашей страны.
aif.md