4.313 vizualizări

Discursul de adio al lui Barack Obama, între emoție și pragmatism mediatic

Președintele Barack Obama, al 44-lea din istoria Statelor Unite ale Americii, şi-a luat rămas bun de la poporul american, susținând în seara zilei de 10 ianuarie, la Chicago, un ultim discurs în calitate de șef al statului. În discursul de adio, Barack Obama a trecut în revistă principalele realizări și provocări din cele doua mandate ale sale. S-a referit la îmbunătățirea climatului economic, la scăderea șomajului și la relațiile internaționale, dar nu a uitat să vorbească și despre rolul pe care îl are familia în viața și activitatea sa. În special, el a ținut să-i mulțumească soției sale, Michelle, menționând că, în calitate de primă doamnă, ea a făcut din Casa Albă „loc pentru toți”. Presa de la Chișinău a apreciat discursul primului președinte de culoare al Statelor Unite, iar diversitatea știrilor a fost la ordinea zilei. Astfel, unele redacții au pus accent pe latura emoțională a mesajului lui Barack Obama, pe când altele au remarcat realizările acestuia în calitate de președinte.

Barack Obama, în lacrimi în timpul discursului de adio (VIDEO)

Barack Obama, al 44-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, şi-a luat rămas bun de la poporul american marţi seara, cînd a susţinut în faţa americanilor ultimul său discurs în calitate de preşedinte al SUA.
NOI.MD

Барак Обама выступил с прощальной речью

Президент США Барак Обама выступил 10 января с прощальной речью. В своей речи он перечислил главные достижения своего правления, а также перечислил угрозы для процветания США и демократии в них.
NEWSMAKER.MD

(VIDEO) Discursul de ADIO emoționant al lui Barack Obama: Dacă sunteţi dezamăgiţi de aleşi, apucaţi-vă să strângeţi semnături şi candidaţi voi înşivă

Preşedintele american Barack Obama a susţinut, marţi seara, la Chicago, în faţa a 18.000 de persoane, discursul de rămas-bun la finalul a opt ani de mandat, moment transmis de CNN, CBS, ABC şi alte mass-media americane şi internaţionale, informează Agerpres.ro.
REALITATEA.MD