4.375 vizualizări

Diavolul se ascunde în detalii sau cum presa camuflează amănuntele incomode

Fostul angajat al ÎS „Poșta Moldovei”, Sergiu Cebotari, care a făcut mai multe dezvăluiri despre o schemă de trafic cu anabolizante, a fost condamnat miercuri, 20 martie, la opt ani de închisoare cu executare, într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate. Avocații lui Sergiu Cebotari vor ataca sentința Judecătoriei Ungheni la Curtea de Apel. Această știre a fost relatată în mod diferit de presă, accentele fiind puse pe detalii care trădau atitudinea jurnalistului. Astfel, Publika.md a scos în evidență faptul că Sergiu Cebotari este unul dintre activiștii Platformei Demnitate și Adevăr, și a făcut referință la un material realizat de jurnalistul Gabriel Călin, în care mai mulți oameni s-ar fi plâns că au fost „amăgiți de bani” de Cebotari. Totuși, în știre nu se menționează nimic despre dezvăluirile lui Sergiu Cebotari privind schema cu anabolizante de la „Poșta Moldovei”. Hotnews.md a urmat același scenariu de relatare, doar că a pus un accent mai puternic pe o investigație realizată în 2016, în care mai multe persoane susțin că ar fi fost mințiți de Sergiu Cebotari, și a omis detaliul incomod despre deconspirarea, de către activistul PPDA, a schemei de trafic cu anabolizante. Protv.md a realizat o știre neutră și echidistantă. Vedeți mai jos selecția.

PUŞCĂRIE PENTRU SERGIU CEBOTARI. Membrul PPDA, condamnat la 8 ani de închisoare

Sergiu Cebotari, unul dintre activiştii Platformei Demnitate şi Adevăr, şi-a aflat pedeapsa în dosarul în care era acuzat de escrocherie şi de folosirea muncii forţate. El a fost condamnat la 8 ani de închisoare, deşi procurorii au cerut 12, şi a fost privat de dreptul de a desfăşura activitatea de întreprinzător pe un termen de până la patru ani.
publika.md

Fostul angajat al intreprinderii Posta Moldovei, care a dezvaluit schema de contrabanda cu anabolizante, a fost condamnat la 8 ani de puscarie

Fostul angajat al intreprinderii Posta Moldovei, care a dezvaluit schema de contrabanda cu anabolizante, Sergiu Cebotari, si-a aflat astaz sentinta. Acesta a fost condamnat la 8 ani de puscarie.
protv.md

VIDEO Activistul PPDA Sergiu Cebotari, condamnat pentru escrocherie. Vezi ce spuneau victimele lui

Unul din activiștii PPDA, Sergiu Cebotari, a fost condamnat astăzi la 8 ani de închisoare pentru escrocherie și muncă forțată. Sentinţa a fost pronunţată de către magistraţii Judecătoriei Ungheni, deşi procurorii au cerut 12 ani de detenție pentru Cebotari, care a fost judecat în libertate.
hotnews.md