3.902 vizualizări

Demisia lui Șalaru, prilej de ironii și de bucurii

Luni seară – după ce, fiind invitat la emisiunea „În Profunzime”, președintele Igor Dodon a repetat de câteva ori că va semna, marți dimineață, decretul de demitere a ministrului Apărării – a fost clar că plecarea lui Anatol Șalaru din funcție este o chestiune de timp. Și de timp foarte scurt, de vreme ce însuși liderul PL, Mihai Ghimpu, le-a solicitat fostului, dar și actualului șef de stat acest lucru. Decretul, într-adevăr, a fost semnat marți în prima jumătate a zilei, iar jurnaliștii nu au pregetat să relateze despre această decizie. Majoritatea au citat din postarea lui Igor Dodon de pe Facebook, în care acesta îl numește pe Șalaru un „ministru de proastă faimă”, demis pentru că a cochetat cu NATO”. Alții au mers și mai departe, amintind de trecutul de „veterinar” al fostului fruntaș liberal sau scoțând în prim-plan bucuria vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, la aflarea veștii despre mazilirea lui Șalaru. Vedeți câteva exemple.

Отправленный в отставку министр обороны Молдовы Шалару: Стране нужна революция!

Только она, по мнению ветеринара-политика, поможет выйти стране из смуты.
kp.md

Anatol Șalaru: Prin demiterea mea, Mihai Ghimpu i-a facut cadou lui Dodon Ministerul Apărării. Plec cu conștiința împăcată

Demis din funcția de Ministru al Apărării, Anatol Șalaru a venit cu reacție publică. Acesta a menționat că pleacă din funcție împăcat, iar demiterea sa este un cadou al lui Mihai Ghimpu pentru Igor Dodon.
realitatea.md

Rogozin salută demiterea lui Șalaru

Dmitri Rogozin a comentat succint într-o formă dură demiterea fostului ministrul al Apărării Anatol Șalaru, relatează NOI.md.
noi.md