6.603 vizualizări

Demisia lui Ion Ceban, cap de afiș al știrilor de peste zi

După mai bine de o lună de zile, socialistul Ion Ceban a demisionat din funcţia de consilier pe domeniul politic şi purtător de cuvânt al președintelui Igor Dodon. Într-un mesaj postat joi, 26 ianuarie, pe Facebook, acesta anunță că decizia a fost luată după ce Autoritatea Națională pentru Integritate a stabilit incompatibilitate între funcțiile de consilier municipal și cea de consilier al șefului statului. Totuși, Ion Ceban susține că va rămâne să-l ajute pe Igor Dodon, însă fără să exercite vreo funcție oficială. Presa de la Chișinău a mediatizat activ subiectul, iar titlurile știrilor au făcut diferența, jurnaliștii întrecându-se în expresii colorate gen „Ivan Vasilevici alege altceva” sau „mâna dreaptă a ales să părăsească cercul restrâns”. Vedeți mai jos selecția de știri.

DODON, părăsit deja de consilieri? „Mâna sa dreaptă” a ales să părăsească cercul restrâns de la Președinție. Vezi despre cine este vorba

Președintele Igor Dodon nu are parte numai de oameni loiali în jurul său. Unii hotărăsc să și plece din astfel de funcții.
evz.md

Motivul pentru care Ion Ceban si-a dat demisia din functia de consilier politic al presedintelui RM. Va ramane sa-l ajute pe Dodon la Presedintie fara sa exercite vreo functie oficiala

La abia o luna de cand a fost numit in functia de consilier politic al presedintelui Republicii Moldova, Ion Ceban si-a dat demisia. Ceban a anuntat ca va ramane sa-l ajute pe Dodon la Presedintiei fara sa exercite vreo functie oficiala.
protv.md

Șeful statului se DESPARTE de un CONSILIER: „Ivan Vasilevici” alege altă funcție

Președintele Igor Dodon se desparte de Ion Ceban în calitatea sa de consilier prezidențial pe probleme politice și purtător de cuvânt.
ziarulnational.md