4.769 vizualizări

Declarațiile politice, o găselniță pentru jurnaliști și manipulare

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a oferit un interviu jurnalistei Valentina Ursu, de la postul de radio „Europa Liberă”, în care a vorbit despre cei 25 de ani de independență a Republicii Moldova, relația dintre Chișinău și Moscova, perspectivele de dezvoltare ale țării noastre, și despre potențialii candidați ai Partidului Democrat pentru prezidențialele din 30 octombrie. Interviul a suscitat interesul presei, iar știrile au curs gârlă. Titlurile au fost cele mai expresive în nuanțarea subiectului: în timp ce unii jurnaliști au pus accent pe consensul național din discursul politicianului, alții au preferat să-i politizeze declarațiile. Vedeți mai jos interviul integral și știrile ce au urmat.

Plahotniuc nu renunţă la aspiraţiile sale la funcţia de premier al RM? Diacov: „Dacă cetăţenii vor sprijini PD, care e problema?”

„Dacă cetăţenii vor sprijini PD, care e problema?” Astfel comentează preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, întrebările legate de aspiraţiile oligarhului Vladimir Plahotniuc de a ajunge totuşi, într-o zi, prim-ministru al Republicii Moldova.
jurnal.md

Dumitru Diacov: „Noi trebuie să muncim şi trebuie să obţinem un consens naţional”

În dialog cu președintele de onoare al Partidului Democrat, despre 25 de ani de independență a R.Moldova și perspectivele imediate și îndepărtate ale țării
europalibera.org

PD intră în alegerile prezidențiale cu ARTILERIA grea. Care va fi ROLUL lui Plahotniuc pentru viitorul R. Moldova

Partidul Democrat (PD) nu se grăbește să anunțe candidatul pentru alegerile prezidențiale preconizate pentru 30 octombrie curent, dar președintele de onoare al formațiunii, Dumitru Diacov, dă asigurări că nu e o problemă pentru a desemna cât de curând potențiale personalități care să câștige cursa prezidențială.
ziarulnational.md