4.568 vizualizări

Declarațiile lui Vladimir Voronin, între etichete și abordări selective

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, s-a produs marți, 6 septembrie, într-o conferință de presă, iar declarațiile lui au devenit rapid subiect de știre pentru jurnaliștii de la Chișinău. În special, este vorba de afirmațiile referitoare la politicienii care și-au anunțat intenția de a lupta pentru funcția de șef al statului la scrutinul din 30 octombrie. Liderul Partidului Comuniștilor i-a criticat dur pe toți cei care râvnesc la fotoliul de președinte și a reiterat intenția formațiunii sale politice de a boicota alegerile prezidențiale. Din cele spuse de Vladimir Voronin, instituțiile media au scos în prim-plan mesajele care s-au pliat cel mai bine pe politicile editoriale ale acestora: unele redacții au relatat selectiv criticile aduse de fostul președinte oponenților politici, alții au abordat un stil mai generalist, însă condimentat cu etichete. Vedeți mai jos selecția de știri.

Vladimir Voronin: Actuala guvernare reprezintă mafia, oligarhii și statul capturat

Republica Moldova este un stat capturat, cu o guvernare criminală, în care toate instituțiile statului, începând de la poliție și terminând cu Curtea Constituțională fac tot posibilul pentru ca actuala guvernare de la putere să se mențină la conducere, a declarat președintele PCRM Vladimir Voronin, în cadrul unei conferințe de presă.
independent.md

Vladimir Voronin îndeamnă cetățenii să boicoteze alegerile prezidențiale pe motiv că ele ar face jocul actualei guvernări

Fostul președinte Vladimir Voronin a îndemnat cetățenii să boicoteze alegerile prezidențiale pe motiv că ar încălca legea și ar face jocul actualei guvernări.
europalibera.org

Воронин: ПСРМ и "Наша партия" кричали, что "только бойкот!", а теперь стоят, как за пивом, в очереди на президентское кресло (видео)

Лидер ПКРМ Владимир Воронин продолжает критиковать действия, связанные с запланированными на октябрь прямыми выборами президента Молдовы, и говорит, что это незаконно. «Четыре человека, которые никогда не были судьями, решили судьбу страны», - сказал председатель коммунистов о решении Конституционного суда.
golos.md