3.048 vizualizări

Declarațiile lui Iurie Leancă despre studiile fiului său la Londra: „explicații halucinante” și „justificări”

Fostul premier Iurie Leancă a explicat joi, 18 iulie, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, cum s-a întâmplat că studiile fiului său Tristan, care învăța la Londra, au fost plătite cu bani provenind din companiile lui Ilan Șor. Potrivit lui Leancă, de transferul banilor nu s-a ocupat el, ci un amic de-al lui pe nume Gicu. Fostul prim-ministru spune că nu l-a întrebat pe prietenul lui de unde a luat bani pentru studii și că a aflat despre sursa lor mult mai târziu.
 
Presa a relatat la greu despre declarațiile politicianului, însă fiecare a facut-o într-o manieră proprie. Jurnal.md a catalogat replicile lui Iurie Leancă, drept „halucinante”, titrând: „Explicația halucinantă a lui Leancă privind studiile fiului său, plătite de Șor: „N-am știut, am rugat un amic să se ocupe””. Și jurnaliștii de la Kp.md au văzut în declarațiile lui preponderent justificări: „Asta nu eu, dar Gicu: Studiile fiului ex-premierului R. Moldova Iurie Leancă au fost plătite din banii companiilor lui Șor”. Unimedia.info a informat despre subiect neutru și echidistant, fără a strecura în text interpretări și judecăți de valoare. Vedeți mai jos selecția de știri.

Explicația halucinantă a lui Leancă privind studiile fiului său, plătite de Șor: „N-am știut, am rugat un amic să se ocupe”

Fostul premier Iurie Leancă afirmă că n-a aflat decât peste câțiva ani că studiile făcute de fiul său în Marea Britanie au fost plătite de o firmă a lui Ilan Șor.
jurnal.md

Leancă spune cum Șor i-ar fi achitat studiile fiului său: „N-am știut, am rugat un bun amic să se ocupe”

Leancă spune că „un bun amic” s-a ocupat de achitarea studiilor fiului său la un colegiu din Marea Britanie și că nu a știut că transferurile au fost făcute de una dintre firmele lui Șor. „În 2016, am fost invitat la procuratură pentru a fi interogat tocmai pe acest lucru”, a precizat fostul premier în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnatTV.
unimedia.info

"Это не я, а Джику": Учеба сына экс-премьера Молдовы Юрие Лянкэ была оплачена деньгами компаний Шора

Лянкэ попытался оправдаться тем, что денежные переводы совершал не лично он.
kp.md