3.586 vizualizări

Declarațiile lui Igor Dodon privind boicotul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, prilej de titluri colorate și știre cu o singură sursă

Președintele Igor Dodon a anunțat marți, 29 august, în cadrul unui briefing de presă, că va schimba componența Consiliului Suprem de Securitate, urmând să excludă reprezentanții Guvernului și Parlamentului care nu participă la ședințe. Aceste declarații survin după ce reprezentanții Guvernului și majorității parlamentare au refuzat să participe la ședință, invocând că pe agendă au fost incluse chestiuni ce nu țin de competența acestui organ. Presa a relatat pe larg despre acest subiect, însă ca de obicei, fiecare a informat de propria sa manieră. Kp.md a transmis doar declarațiile lui Igor Dodon, fără a folosi și alte surse: „Președintele Moldovei Igor Dodon- despre boicotul democraților: Scopul este clar – înrăutățirea dialogului cu Rusia” . Deschide.md a ales un titlu mai grav pentru declarațiile președintelui, notând: „Dodon o face pe grozavul: Promite să modifice componența CSS dacă Filip și Candu vor boicota”. Europalibera.org a realizat o știre neutră și a folosit două surse. Vedeți selecția de știri.

Президент Молдовы Игорь Додон - о бойкоте демократов: Цель ясна - ухудшить диалог с Россией

Глава государства не исключает, что решение о бойкоте было продиктовано партнерами из-за океана.
kp.md

Liderii guvernării dominate de PD boicotează ședința Consiliului Suprem de Securitate

Liderii guvernării dominate de PD boicotează ședința Consiliului Suprem de Securitate convocată pentru astăzi de președintele Igor Dodon, sugerând că șeful statului vrea să ia din nou partea Moscovei în tensiunile din ultima vreme cu executivul moldovean.
europalibera.org

Dodon o face pe grozavul: Promite să modifice componența CSS dacă Filip și Candu vor boicota

Președintele Igor Dodon susţine că, dacă reprezentanții Guvernului și Parlamentului nu se vor prezenta la ședințele Consiliului Suprem de Securitate (CSS), va fi obligat să modifice componența CSS unde nu se vor regăsi aceștia.
deschide.md