4.769 vizualizări

Declarațiile lui Andrei Năstase, între interpretări și întrebări retorice

Invitat la emisiunea „Politica” de la postul TV8, președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a explicat de ce întârzie acțiunile privind formarea unui bloc comun cu Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu. Politicianul a menționat că „nu este atât de ușor să se construiască un bloc bazat pe integritate, profesionalism și caracter”. Această declarație, precum și alte răspunsuri ale lui Andrei Năstase au devenit subiect de știre, joi, 1 februarie. Mai multe instituții media au preluat declarațiile, folosindu-le ca prilej pentru a influența publicul. Astfel, Politics.md și Mesaj.md au scos în prim-plan disensiunile dintre cele două formațiuni politice și au recurs la interpretări: „Nu mai există alianța dintre PPDA și PAS? Năstase: „Ne lipsește un mod mai eficient de reprezentare”” și, respectiv, „Alianța dintre PPDA și PAS, pusă pe LINIE MOARTĂ de Andrei Năstase? „Din păcate, avem viteze diferite””. Ipn.md a relatat echilibrat și a anunțat pe un ton neutru: „Andrei Năstase: Nu e atât de ușor să construiești un bloc politic bazat pe integritate”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Nu mai există alianța dintre PPDA și PAS? Năstase: ”Ne lipsește un mod mai eficient de reprezentare”

Existența unei alianțe dintre PAS și PPDA a fost pusă la îndoială în cadrul unei emisiuni TV. Prezent în studioul emisiunii Politica, moderată de Natalia Morari, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, nu a putut oferi un răspuns foarte clar dacă există de facto o alianță dintre cele două partide de opoziție. Întrebat de moderator dacă, după cinci luni de la anunțarea creării ”unei platforme anti-oligarhice” mai există această alianță, Năstase a recunoscut că lucrurile nu merg tocmai bine la acest capitol.
politics.md

Andrei Năstase: Nu e atât de ușor să construiești un bloc politic bazat pe integritate

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, explică întârzierea acțiunilor în ceea ce privește formarea unui bloc comun cu Partidul Acțiune și Solidaritate al Maiei Sandu prin faptul că nu este atât de ușor să se construiască un bloc bazat pe integritate, profesionalism și caracter. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.
ipn.md

Alianța dintre PPDA și PAS, pusă pe LINIE MOARTĂ de Andrei Năstase? „Din păcate, avem viteze diferite”

Existența unei alianțe dintre PAS și PPDA a fost pusă la îndoială în cadrul unei emisiuni TV. Prezent în studioul emisiunii Politica, moderată de Natalia Morari, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, nu a putut oferi un răspuns foarte clar dacă există de facto o alianță dintre cele două partide de opoziție.
mesaj.md