3.770 vizualizări

Declarațiile liderei PAS, între calificative și interpretări

Invitată la emisiunea „Important” de la  postul TVC 21, Maia Sandu a făcut marți, 19 septembrie, mai multe declarații cu privire la situația socio-politică din țară. Întrebată dacă va susține sau va boicota referendumul din 19 noiembrie cu privire la demisia lui Dorin Chirtoacă, lidera PAS a răspuns că decizia va fi luată la partid. Presa de la Chișinău a preluat declarațiile Maiei Sandu, iar titlurile știrilor au făcut diferența. Mesaj.md a calificat drept „atac frontal” declarația politicienei despre modul în care edilul Dorin Chirtoacă a condus capitala: „Dorin Chirtoacă, atacat frontal de Maia Sandu: A condus PROST Chișinăul”. Zugo.md a notat că Maia Sandu va decide în cadrul formațiunii dacă va candida în cazul eventualelor alegeri locale și a notat în titlu că este „indecisă”: „Sandu, indecisă dacă va candida la șefia Primăriei: ‘Vom decide la partid’”. Agora.md a relatat neutru și a nu a dat calificative sau aprecieri declarațiilor făcute de lidera PAS: „VIDEO. Susține sau nu PAS referendumul de demitere a lui Chirtoacă? Ce spune Maia Sandu”.

Dorin Chirtoacă, ATACAT FRONTAL de Maia Sandu: A condus PROST Chișinăul

Liderul Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, susține municipiul Chișinău a fost condus prost de mulți ani, de când primar e Dorin Chirtoacă. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Important” de la postul TVC 21.
mesaj.md

VIDEO. Susține sau nu PAS referendumul de demitere a lui Chirtoacă? Ce spune Maia Sandu

La 19 noiembrie, locuitorii municipiului Chișinău sunt așteptați la urne pentru a răspunde la întrebarea dacă vor sau nu revocarea din funcție a primarului general, Dorin Chirtoacă. Asta dacă Curtea Constituțională nu le va declara neconstituționale reglementările legale contestate la Curte de către liberali.
agora.md

Sandu, indecisă dacă va candida la șefia Primăriei: „Vom decide la partid”

După ce Dorin Chirtoacă a acuzat-o pentru declarațiile sceptice vizavi de Unire, Maia Sandu îi răspunde indirect, declarând că orașul Chișinău a fost condus prost în ultima perioadă.
zugo.md