4.544 vizualizări

Declarațiile liberal-democraților, între ambiguități și interpretări

Partidul Liberal Democrat din Moldova a lansat marți, 10 octombrie, într-o conferință de presă, un apel către toate partidele pro-europene de dreapta de a crea împreună un parteneriat politic pro-european. Președintele PLDM, Viorel Cibotaru, a criticat Partidul Democrat de guvernământ pentru „politica anti-europeană” care „conduce spre izolarea țării”. Declarațiile liberal-democraților au fost intens difuzate de presă. Democracy.md și-a început relatarea, ancorând subiectul în zona sondajelor și mai puțin a declarațiilor  de la conferință: „PLDM, aflat în zona de 1% de intenție de vot, face apel la PAS și PPDA să coalizeze”. Argumentul.info a formulat un titlu ambiguu: „PLDM, punct și de la capăt”, care nu exprimă esența știrii. Agora.md și-a intitulat știrea mai explicit: „PLDM vrea să creeze o coaliție de dreapta pro-europeană: Suntem puțini, dar ne facem auziți”. Vedeți mai jos selecția de știri.

PLDM, aflat în zona de 1% de intenție de vot, face apel la PAS și PPDA să coalizeze

Partidul Liberal Democrat din Moldova, creditat cu 1% intenție de vot în toate sondajele, vrea să ajungă din nou în Parlament.
democracy.md

PLDM vrea să creeze o coaliție de dreapta pro-europeană: Suntem puțini, dar ne facem auziți

Liberal democrații anunță că vor să creeze un front comun al dreptei pro-europene care să riposteze în fața guvernării.
agora.md

PLDM, punct și de la capăt

PLDM face apel către toate forțele de dreapta pro-europene de opoziție să creeze un parteneriatul politic pro-european. Irosirea acestei șanse va transforma iremediabil Republica Moldova în cea mai săracă țară din Europa, cu o zonă depopulată.
argumentul.info