3.534 vizualizări

Declarațiile ambasadorului UE la Chișinău, între omisiuni și ironii

Noul ambasador al Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a declarat în cadrul unui club de presă că Acordul de Asociere nu mai poate fi denunțat și că relațiile dintre UE și Republica Moldova au ajuns la un nivel destul de avansat. Aceste declarații au fost preluate intens de unele instituții media, altele însă le-au omis. Portalul Mesaj.md a relatat despre subiect, însă a făcut uz de ironie: „Dodon să-şi pună pofta-n cui! Acordul de Asociere Moldova-UE nu mai poate fi denunțat”. În titlul Mesaj.md s-a făcut aluzie la declarațiile anterioare ale lui Igor Dodon, potrivit căruia în cazul victoriei formațiunii sale la alegerile din 2018, va fi anulat Acordul de Asociere cu UE. În același timp, Actualități.md, portal afiliat Partidului Socialiștilor, a omis acest subiect, în schimb a relatat despre întrevederea președintei PSRM, Zinaida Greceanîi, cu ambasadorul UE, Peter Michalko: „Greceanîi: Am discutat cu șeful delegației UE despre situația politică din R.Moldova”. Ipn.md a reflectat neutru și echidistant declarațiile diplomatului. Vedeți mai jos selecția de știri.

Dodon să-şi pună POFTA-N CUI! Acordul de Asociere Moldova-UE nu mai poate fi denunțat

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, spune că relațiile dintre UE și Republica Moldova au ajuns la un nivel destul de avansat, iar Acordul de Asociere nu mai poate fi denunțat.
mesaj.md

Acordul de Asociere nu mai poate fi denunțat, Peter Michalko

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, spune că relațiile dintre UE și Republica Moldova au ajuns la un nivel destul de avansat, iar Acordul de Asociere nu mai poate fi denunțat. Luând cuvântul în cadrul unui club de presă, diplomatul a declarat că relațiile dintre Chișinău și Bruxelles au o bază solidă.
ipn.md

Гречаный: Обсудили с главой Делегации ЕС политическую ситуацию в РМ

Председатель Партии социалистов Зинаида Гречаный провела встречу с новым главой Делегации ЕС в Республике Молдова Петером Михалко.
actualitati.md