5.063 vizualizări

Declararea independența Cataloniei, în vizorul presei de la Chișinău

Parlamentul Catalonei a decis să voteze independența regiunii vineri, 27 octombrie. Cu 70 voturi pentru, 10 împotrivă și două abțineri, independența regiunii. În același timp, mii de catalani s-au adunat în apropierea Parlamentului regional, manifestându-și susţinerea pentru declararea independenţei Cataloniei. Presa de la Chișinău a reflectat cu repeziciune ultimele evenimente de la Barcelona. Astfel, Actual.md a titrat: „Lovitură istorică în democrația Spaniei; Secesioniștii au proclamat unilateral noul stat Republica Independentă Catalană”. Realitatea.md a pus accentul pe manifestațiile stradale: „VOTAT: Catalonia și-a declarat oficial independența. Mii de oameni au ieșit în stradă (VIDEO) ”. Agora.md a dat reflectat atât evenimentul de la Barcelona, cât și reacția premierului spaniol: „Catalonia și-a proclamat independența. Premierul spaniol îndeamnă la calm” . Vedeți mai jos selecția de știri.

Lovitură istorică în democrația Spaniei; Secesioniștii au proclamat unilateral noul stat Republica Independentă Catalană

Parlamentul de la Barcelona a votat, vineri, o declarație prin care declară independența regiunii Catalonia față de Spania. Decizia a fost luată cu 70 de voturi pentru, 10 împotrivă și două abțineri.
actual.md

Catalonia și-a proclamat independența. Premierul spaniol îndeamnă la calm

Parlamentul de la Barcelona a votat, vineri, o declarație prin care declară independența regiunii Catalonia față de Spania. Decizia a fost luată cu 70 de voturi pentru, 10 împotrivă și două abțineri, relatează digi24.ro.
agora.md

VOTAT: Catalonia și-a declarat oficial independența. Mii de oameni au ieșit în stradă (VIDEO)

Parlamentul de la Catalonia a votat cu 70 voturi ”pentru”, 10 ”împotrivă” și două abțineri pentru independența regiunii. Totul după ce, joi, premierul separatist catalan a decis că nu va organiza alegeri anticipate în decembrie, așa cum s-a speculat inițial, și că va lăsa decizia în privința independenței în seama parlamentului regional.
realitatea.md