4.359 vizualizări

Decizia lui Igor Dodon privind Stadionul Republican, asociată de jurnaliști cu „călcatul pe greble”

Președintele Igor Dodon a anunțat joi, 9 august, pe o rețea de socializare că a refuzat să promulge legea privind transmiterea terenului fostului Stadion Republican în proprietatea Statelor Unite, pentru construcția unui nou sediu al misiunii diplomatice. În opinia lui Igor Dodon, pe terenul respectiv trebuie să fie amenajat un parc sau un centru cultural. Relatările la acest subiect au avut contexte și interpretări diferite. Argumentul.info a ales un titlu în care a parafrazat o expresie frazeologică din limba rusă: „Dodon stă să calce din nou pe grebla suspendării”, în timp ce Actual.md a scos în titlu faptul că anterior Igor Dodon a mai refuzat să promulge legi: „Șeful statului o comite din nou”. Adevarul.md a titrat pe un ton neutru: „DOCUMENT Igor Dodon nu a promulgat legea privind transmiterea fostului Stadion Republican în proprietatea SUA”.

Dodon stă să calce din nou pe grebla suspendării

Președintele Igor Dodon a semnat joi, 9 august, refuzul de promulgare a legii cu privire la transmiterea terenului fostului Stadion Republican în proprietatea Statelor Unite ale Americii în scopul edificării noului sediu al Ambasadei SUA, transmite IPN.
argumentul.info

DOCUMENT Igor Dodon nu a promulgat legea privind transmiterea fostului Stadion Republican în proprietatea SUA

Igor Dodon anunţă că, după cum a promis anterior, a decis să semneze oficial refuzul de promulgare a legii cu privire la transmiterea terenului fostului Stadion Republican în proprietatea SUA, în vederea edificării noului sediu al Ambasadei americane la Chişinău.
adevarul.md

Șeful statului o comite din nou: Nu a promulgat legea cu privire la terenul Stadionului Republican, susținută de Guvern și Parlament

Șeful statului a semnat oficial refuzul de promulgare a legii cu privire la transmiterea terenului fostului Stadion Republican, pentru construcția ulterioară a noului sediu al Ambasadei SUA. Despre acest fapt, Dodon a anunțat pe pagina sa de facebook, citat de TV8.md
actual.md