2.618 vizualizări

Decizia de autoizolare a deputaților, în vizorul presei

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a semnat vineri, 22 mai, o dispoziție prin care a stabilit regim de autoizolare la domiciliu a tuturor deputaților după ce ieri s-a confirmat că parlamentarul Eugen Nichiforciuc este infectat cu noul coronavirus. Ultimele evenimente din legislativul de la Chișinău au fost reflectate și în presă, iar accentele nu au întârziat să apară în unele cazuri.

Ziarulnational.md a încercat să pună responsabilitatea deciziei pe umerii deputatului testat pozitiv la Covid-19, titrând: „DOC // Nichiforciuc a băgat, OFICIAL, Parlamentul în CARANTINĂ: „Acest caz favorizează actuala majoritate șubredă de tot, care ieri aproape și-a pierdut controlul asupra situației în Legislativ”. Autorii și-au construit știrea în baza opiniei unui alt parlamentar, care nu a ezitat să politizeze subiectul. Kp.md a relatat subiectul în două știri: în prima, autorii au recurs la un colaj în care ilustrează închiderea Legislativului, iar în cea de-a două a titrat: „Deschideți gura, vă rog: Când deputații moldoveni vor fi testați la Covid-19” (Orig. „Откройте рот, пожалуйста: Когда депутаты парламента Молдовы пройдут тест на коронавирус”). TV8.md a relatat neutru, echidistant și fără a politiza subiectul: „/DOC/ Zinaida Greceanîi a semnat! Deputații au fost obligați să se autoizoleze”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

DOC // Nichiforciuc a băgat, OFICIAL, Parlamentul în CARANTINĂ: „Acest caz favorizează actuala majoritate șubredă de tot, care ieri aproape și-a pierdut controlul asupra situației în Legislativ”

Parlamentul întră oficial în carantină începând de vineri, 22 mai, iar toți deputații sunt obligați să se autoizoleze la domiciliu, până la obținerea rezultatelor negative la testele pentru COVID-19, potrivit unei dispoziții semnate de spicherul Zinaida Greceanîi.
ziarulnational.md

/DOC/ Zinaida Greceanîi a semnat! Deputații au fost obligați să se autoizoleze

Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi a semnat o dispoziție prin care a fost stabilit un regim de autoizolare la domiciliu pentru toți deputații, după ce ieri s-a confirmat că democratul Eugen Nichiforciuc este infectat cu noul coronavirus.
tv8.md

Депутаты в изоляции: С 22 мая парламент Молдовы уходит на карантин

Это связано с тем, что у парламентария Никифорчука был обнаружен коронавирус.
kp.md